Zoeken Contact Menu

Reinaerde De Reiger

print

Reinaerde De Reiger

Wonen in de wijk met begeleiding voor volwassenen met een verstandelijke beperking

Adres
Reigerlaan 5
Plaats
3721CT Bilthoven
Reinaerde

Telefoonnummers:

Reiger 1: 030 2294858

Reiger 2: 030 2283894

Reiger 3: 030 2291882

Reiger 4: 030 2293268

Algemene beschrijving

In de wijk Brandenburg in Bilthoven aan de Reigerlaan nr.1 t/m 17 ligt woonvoorziening de Reiger. De Reiger biedt woonruimte aan 26 cliënten. De locatie bestaat uit twee gebouwen, verbonden door een glazen doorgang. Op de begane grond van beide gebouwen treft u woningen aan voor groepswonen. Op de eerste verdieping zijn twee woningen met studio’s. De tweede verdieping wordt verhuurd aan inwoners uit Bilthoven. De woonvoorziening ligt aan een zeer rustige straat en heeft aan de rechter- en achterzijde het park Brandenburg. Het gebouw is omringd door een ruime tuin.

Voor wie?

De bewoners zijn redelijk zelfstandig en er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van deze zelfstandigheid. De leeftijd ligt tussen de twintig en veertig jaar.

Dienstverlening

Normaliter is er één begeleider aanwezig voor de vier woningen. Er wordt zelfstandig gekookt, twee van de drie avonden is daarbij begeleiding aanwezig. ´s Nachts is er één slaapdienst voor de vier woningen. De begeleiding is gericht op het ontwikkelen van zelfstandigheid. Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek.
Reinaerde biedt werk en dagbesteding in de directe omgeving en in de regio Utrecht. 
De cliënten maken voornamelijk gebruik van een huisarts-/tandarts-  en/of fysiotherapiepraktijk in de wijk.

Methodiek(en)
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Omgeving

De wijk Brandenburg is gebouwd in de dertiger jaren en wordt nu uitgebreid met nieuwbouw. Er zijn met verschillende voorzieningen op loopafstand zoals een buurthuis, fitnesscentrum, verschillende kerken, een overdekt winkelcentrum met op vrijdag de weekmarkt en een café. Ook is er een zwembad met activiteiten voor mensen met een beperking. Op loopafstand is een bushalte en op ongeveer 15 minuten lopen station Bilthoven.

Cliënten van De Reiger bezoeken De Paraplu in Zeist. De Paraplu verzorgt activiteiten waarbij cliënten op een ontspannen manier en in een gezellige sfeer iets kunt leren en waarbij zij vaardigheden ontwikkelen, die altijd van pas kunnen komen. Je kunt nieuwe contacten leggen en er kunnen nieuwe vriendschappen ontstaan.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 5, 6, 7, 8


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl