Zoeken Contact Menu

Reinaerde Dagcentrum De Regenboog

print

Reinaerde Dagcentrum De Regenboog

Dagentrum voor mensen met een beperking

Adres
Trompplein 2
Plaats
3951CR Maarn
Telefoon
0343 44 23 04
Reinaerde
Manager
Margreet van der Sluijs
T. Manager
06 20 92 54 37

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

De Regenboog is een dagactiviteitencentrum. De ondersteuning, het werk en de activiteiten sluiten aan bij de vragen en mogelijkheden van de cliënt. Er zijn zeer gevarieerde activiteiten gericht op arbeid, op ontwikkeling naar zelfstandigheid en structuur, op sfeer, ontmoeting, beleving en samenwerking.

Er zijn drie verschillende groepen

 • Werkgroepen; Cliënten doen veel verschillende werkzaamheden g, zowel binnen als buiten. Zoals oud glas ophalen in de wijk, de tuin bijhouden en vegen, kantine werkzaamheden, kaarsen maken of verkleedkleding naaien in het textielatelier.
 • Belevingsgroepen;
  Cliënten kunnen koken, bewegen, muziek, boodschappen doen, de wind in de haren voelen in de tuin; alle activiteiten prikkelen de zintuigen en sluiten aan bij hun  interesses en behoeften.
 • Ouderengroepen;
  in een ontspannen sfeer kunnen cliënten genieten van een praatje en activiteiten. Een spelletje, handwerken, figuurzagen, bloemschikken, wandelen en muziek maken zijn een paar van de activiteiten.
 • Voor wie?

  Voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De leeftijd is vanaf 18 jaar, er is geen maximumleeftijd.

  Dienstverlening

  Bij de ondersteuning staan de mogelijkheden van cliënten centraal. Er is veel aandacht voor fysieke gezondheid, emotioneel welzijn, zelfbeschikking, respectvolle omgang en deelname aan de samenleving. Samen met de cliënt en zijn netwerk bepalen we welke ondersteuning wenselijk is. Dit leggen we vast in het ondersteuningsplan.

  Methodiek(en)
  • Ervaar het maar : Bij Ervaar het maar worden de motoriek, zintuigen en communicatie van mensen met een ernstige, meervoudige beperking gestimuleerd.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
  Omgeving

  Dagcentrum de Regenboog ligt aan een plein in een woonwijk naast een basisschool en een wijkcentrum. Er zijn winkels, mogelijkheden om te wandelen en een treinstation en bushalte in de buurt. De Regenboog heeft een grote belevingstuin, die toegankelijk is vanuit de verschillende groepen. Elke groep heeft een eigen groepsruimte. Daarnaast zijn er een uitgebreide keuken, kantine en een rust- en snoezelruimte. De aanwezigheid van een speciale badkamer en invaliden toilet maken intensieve verzorging mogelijk.

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig
  • Goed bereikbaar met OV

  U bent welkom op onze locatie voor een oriëntatiebezoek

  Financiering

  Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

  Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


  Wachtlijst
  Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

  Aanmelden, bezoek en informatie:

  Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
  u aanmelden of meer informatie over
  de dienstverlening van Reinaerde?
  Neem dan contact op met
  Klantadvies van Reinaerde.

  Postadres: Postbus 3364
  3502 GJ Utrecht
  Telefoon: 030 28 75 210
  E-mail: klantadvies@reinaerde.nl