Zoeken Contact Menu

Reinaerde Dagcentrum De Ontmoeting

print

Reinaerde Dagcentrum De Ontmoeting

Dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking

Adres
Slagvink 25
Plaats
3906AE Veenendaal
Telefoon
0318 54 47 20
Reinaerde

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

De Ontmoeting biedt ondersteuning, activiteiten en werkzaamheden die aansluiten bij de vragen en mogelijkheden van de cliënt. De activiteiten vinden plaats in de wijk en in de beschutte omgeving van het gebouw. Ze kunnen actief deelnemen aan de maatschappij en ervaren dat wat ze doen er toe doet. De activiteiten zijn gevarieerd en gericht op ontwikkeling naar zelfstandigheid en structuur, sfeer, ontmoeting, beleving en samenwerking. Er zijn 5 verschillende groepen.

Seniorengroep en 45+ groep
Oudere cliënten kunnen deelnemen aan gevarieerde activiteiten zoals beweging, geheugentraining, wandelen, zitdansen, creatieve activiteiten, bakken en koken, spelletjes doen of werken aan het eigen levensverhaal. De cliënten bepalen zelf of ze meedoen met groepsactiviteiten of liever een individuele activiteit doen. ZE kunnen ook rustig genieten van de sfeer, contacten onderhouden of ervaringen delen.

Ervaren
Cliënten doen belevingsgerichte en lichaamsgebonden activiteiten. Dit kunnen groepsactiviteiten zijn zoals koken (ruiken en proeven) en muziek. Er is ook aandacht voor individuele massage en snoezelen.

Het creatief atelier
Cliënten maken in een beschutte omgeving mooie dingen van bijvoorbeeld papier maché en kaarsen.

Actief
Er is een milieuploeg en een dienstverleningsgroep die ondersteuning krijgen bij de activiteiten. Cliënten van de milieuploeg werken buiten en houden de wijk schoon. De groep dienstverlening verzorgt het gebouw. Ze verzorgen bloemen, doen de was en er is veel aandacht voor ontmoeting.

Beleven
Cliënten volgen een gevarieerd dagprogramma met een duidelijke vaste structuur. Er is aandacht voor individuele behoeftes van de cliënt. Door voorspelbaarheid, duidelijkheid, rust en vertrouwen kunnen cliënten omgaan met innerlijke spanning en/ of aan autisme verwante gedrag.
De werktijden 8.45 – 16.00 uur. Cliënten komen van 8.00 tot 16.00 uur.

Voor wie?

Voor 50 mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. De cliënten zijn minimaal 18 jaar (geen maximumleeftijd). Het leveren van een arbeidsprestatie is minder belangrijk. Er zijn geen specifieke eisen: voor elke cliënt hebben wij een passend aanbod.

Dienstverlening

De begeleiders besteden aandacht aan fysieke gezondheid, emotioneel welzijn, zelfbeschikking, persoonlijke ontwikkeling, identiteit, waardering, sociale contacten en structuur. Samen met de cliënt en mijn zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan.

Methodiek(en)
  • Ervaar het maar : Bij Ervaar het maar worden de motoriek, zintuigen en communicatie van mensen met een ernstige, meervoudige beperking gestimuleerd.
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Omgeving

Dagcentrum De Ontmoeting ligt midden in een woonwijk in Veenendaal. Het gebouw is gelijkvloers en heeft een eigen tuin en terras. Iedere groep heeft zijn eigen ruimte. Daarnaast is er een uitgebreide keuken, kleine overzichtelijke kantines voor de lunch en een snoezelruimte. Er is een gymzaal en een fysiotherapie- en muziekruimte.

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig
  • Cliënten nemen hun eigen lunch mee 
  • Bereikbaarheid met OV: nabij treinstation
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl