Zoeken Contact Menu

Reinaerde New Limits

print

Reinaerde New Limits

Wonen in de wijk met begeleiding voor volwassen cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking

Adres
Pandora 61
Plaats
3402HW IJsselstein
Telefoon
030 68 69 270
Reinaerde

Algemene beschrijving

Binnen het wooncomplex New Limits, waar een grote diversiteit aan mensen woont, heeft Reinaerde een aantal studio’s en appartementen. Hier wonen achttien volwassen cliënten. De cliënten maken gebruik van een studio van ongeveer 45 m2 op de begane grond of een tweekamerappartement van ongeveer 50 m2 op de eerste verdieping. De studio’s en appartementen hebben een eigen voordeur, keuken, douche en toilet. De cliënten kunnen gebruik maken van een algemene ontmoetingsruimte. De studio’s en appartementen zijn niet geschikt voor rolstoelgebruik.

Voor wie?

New Limits is een woonlocatie voor 18 volwassen cliënten in de leeftijd van midden twintig tot middelbare leeftijd. De cliënten zijn grotendeels zelfredzaam, maar hebben ondersteuning nodig bij het vorm geven en organiseren van dagelijkse activiteiten op het gebied van sociale vaardigheden, communicatie en praktische vaardigheden. De cliënten willen graag zelfstandiger worden als het bijvoorbeeld gaat om het aangaan en onderhouden van sociale contacten, omgaan en accepteren van beperking, boodschappen doen, schoonmaken, koken en het plannen van een dagritme.

Dienstverlening

Op New Limits is tussen 7 uur 's ochtends en 23 uur 's avonds begeleiding aanwezig. In de nacht is er in geval van calamiteiten een medewerker bereikbaar op een nabij gelegen locatie.
Krachtig en Zelfbewust, aangevuld met onderdelen van het methodisch kader BAAS (Bewust  Aanwezig en Actief in de Samenleving).
Afspraken over ondersteuning en begeleiding worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Hierbij is aandacht voor zowel ontwikkeling als voor het behouden van verworven vaardigheden. Overdag gaan de cliënten naar dagbesteding of werk. Er kan op vaste tijdstippen gebruik gemaakt worden van een gezamenlijke ontmoetingsruimte met keuken. Er wordt van maandag tot en met vrijdag gekookt. Cliënten kunnen op basis van inschrijving kiezen om mee te eten. De studio’s en appartementen hebben een voorbereiding voor het gebruik van internet, telefoon en televisie. De cliënten zorgen zelf voor een abonnement.

Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Vrijetijdsbesteding

In IJsselstein worden verschillende vrije tijdsactiviteiten georganiseerd voor mensen met een beperking. De IJsselsteinse Sportvereniging Samen Verder is actief in het organiseren van vrijetijdsactiviteiten; onder andere zwemmen, bingo en jeu de boules.
Er wordt intensief samengewerkt met stichting Pulse om door de inzet van vrijwilligers formele en informele zorg te combineren en om het netwerk en de participatie van cliënten te vergroten.

Omgeving

New Limits is een appartementencomplex gelegen aan de stadsvijver in IJsselstein. Het complex heeft een grote binnentuin. Het centrum van IJsselstein ligt op loopafstand. Er is een klein winkelcentrum in de buurt. Met het openbaar vervoer zijn Nieuwegein en Utrecht goed te bereiken. De halte van de sneltram is dichtbij.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf exclusieve behandeling (VEB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl