Zoeken Contact Menu

Reinaerde Loerickerstee

print

Reinaerde Loerickerstee

Wonen in de wijk voor volwassenen met een verstandelijke beperking en aan leeftijd gerelateerde lichamelijke problematiek

Adres
Hollandsspoor 9
Plaats
3994VT Houten
Telefoon
030 63 01 831
Reinaerde

Algemene beschrijving
Loerickerstee maakt deel uit van een ruim opgezet woon-, zorg en gezondheidscentrum. In het gezondheidscentrum zijn verschillende medische dienst gevestigd. Daarnaast is er een winkeltje en een grand café in het gebouw. Binnen dit complex hebben 13 cliënten van Reinaerde een eigen appartement. Deze appartementen bevinden zich op de bovenste etage van het gebouw. De ruime appartementen zijn voorzien van een eigen toilet, douche en kleine keuken. Eén appartement doet dienst als kantoor en centrale ontmoetingsruimte. Er is een lift in het gebouw aanwezig. De appartementen van Reinaerde zijn beperkt rolstoeltoegankelijk. Contact met buren en andere gebruikers van het complex is mogelijk op de benedenverdieping.
Voor wie?
Binnen Loerickerstee wonen vooral cliënten van middelbare leeftijd, met een lichte tot matige verstandelijke beperking, die de bescherming van deze woonvorm nodig hebben, maar die op het gebied van dagelijkse verzorging grotendeels zelfstandig zijn. In ieder appartement is een kleine keuken. De meeste cliënten koken zelf of maken gebruik van voorbereide maaltijden. De cliënten ervaren op grond van leeftijd toenemende lichamelijke problematiek.
Dienstverlening
Er is op de Loerickerstee doordeweeks begeleiding aanwezig van 7.00 uur tot 22.00 uur en tijdens weekeinden van 8.00 uur tot 21.30 uur. Daarnaast kunnen de cliënten van Reinaerde door een noodknop te gebruiken ’s nachts een beroep doen op de nachtdienst van het verzorgingshuis. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften,mogelijkheden en wensen van de cliënt.

Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Vrijetijdsbesteding

Binnen deze locatie kunnen cliënten gebruik maken van activiteiten die door het verzorgingshuis georganiseerd worden. Hierbij valt te denken aan; koffieochtend, spellenmiddag, muziekuitvoeringen of bingo. 

Omgeving
Loerickerstee ligt in vriendelijke ruim opgezette rustige wijk in Houten Zuid. Het winkelcentrum en het treinstation Castellum liggen op loopafstand. Er is een tramhalte voor de deur, wat het centrum van Houten makkelijk bereikbaar maakt.
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf exclusieve behandeling (VEB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl