Zoeken Contact Menu

Reinaerde Atelier de Loeff

print

Reinaerde Atelier de Loeff

Winkel, papier-maché atelier en kaarsenmakerij. Werkplek voor mensen met een beperking

Adres
Loeff Berchmakerstraat 12
Plaats
3512TD Utrecht
Telefoon
030 23 80 956
Reinaerde
Manager
Erika van Leusden
T. Manager
06 21 68 34 58

Openingstijden
Maandag:
9:30 uur
- 15:30 uur
Dinsdag:
9:30 uur
- 15:30 uur
Woensdag:
9:30 uur
- 15:30 uur
Donderdag:
9:30 uur
- 15:30 uur
Vrijdag:
9:30 uur
- 15:30 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Zaterdag:

  • januari t/m september elke 1e zaterdag van de maand geopend 9:30-15:30 uur
  • oktober t/m december elke zaterdag geopend 9:30-15:30 uur

Zondag: gesloten

Website www.atelierdeloeff.nl


Algemene beschrijving

Bij Atelier de Loeff maken en verkopen cliënten diverse ambachtelijke producten. Er zijn drie afdelingen van elk ongeveer 10 cliënten. Omdat cliënten ook elders werken, varieert de groepssamenstelling per dag.
De werktijden zijn van 9:00–15.30. Op zaterdag van 9.30 – 15.30 uur.

Kaarsenmakerij
Cliënten maken, elk op hun eigen niveau, kaarsen in allerlei vormen, maten en kleuren. Er zijn veel deeltaken zodat iedereen een taak kan doen die binnen zijn of haar mogelijkheden ligt. Er wordt gewerkt op bestelling, of om de voorraad van de winkel aan te vullen.

Atelier Groot. Cliënten maken verschillende artikelen van papier-maché zoals spiegellijsten, potten, schalen en beesten. De meeste producten worden gemaakt met een met papier beplakte ballon als basis. Ook hier zijn zowel eenvoudige als uitdagende taken uit te voeren.

Winkel en open atelier. Klanten kunnen zien hoe cliënten de verschillende producten maken. Cliënten kunnen leren hoe ze klanten moeten helpen en hoe ze moeten omgaan met een kassa.

Dagelijks werken twee cliënten in de Kantine. Zij verzorgen onder andere koffie, thee en de afwas. Zij kunnen redelijk zelfstandig werken (begeleiding op afroep). 

Overige activiteiten
In de kaarsenmakerij worden (op afspraak) ook workshops georganiseerd. Onder begeleiding van cliënten, die hier speciaal voor zijn getraind en een begeleider maken volwassenen en/of kinderen een mooie kaars.

Voor wie?

Voor 45 volwassenen met een verstandelijke beperking. Per dag zijn er circa 25 tot 30 cliënten aanwezig. De Loeff heeft stagemogelijkheden voor leerlingen van het speciaal onderwijs. De cliënten hebben affiniteit met creatieve, ambachtelijke werkzaamheden. Cliënten die in de winkel werken, zien er netjes en verzorgd uit en vinden het leuk om met klanten om te gaan. Werken op zaterdag is gewenst maar geen verplichting.

Dienstverlening

De begeleiders besteden aandacht aan het aanleren of onderhouden van arbeidsmatige vaardigheden naar de mogelijkheden van de cliënt. Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan.

Methodiek(en)
  • BOL : Begeleid, Ontdekkend, Leren. Cliënten krijgen ontdekruimte in het aanleren van nieuwe vaardigheden. De denkvaardigheden van de cliënt worden op deze manier aangesproken en ontwikkeld
Omgeving

Atelier de Loeff ligt in het centrum van Utrecht, op loopafstand van diverse winkels. Het atelier is gelijkvloers en beschikt over een binnenplaats. Iedere afdeling heeft zijn eigen ruimte. Er is een kleine gezamenlijke kantine waar voor koffie en thee wordt gezorgd. Er is geen speciale rustruimte aanwezig

  •  Bereikbaar per OV: er stoppen diverse stadsbussen op 2 minuten loopafstand. Station Utrecht Centraal bevindt zich ook op loopafstand
  •  Rolstoeltoegankelijk
  •  Invalidentoilet aanwezig
  • Cliënten nemen zelf hun lunch mee

Verwijzing en indicatie
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een maatwerkvoorziening (arbeidsmatige activering).
Zit je nog op school, dan is een stageplek mogelijk.

Meer informatie op de website www.atelierdeloeff.nlAanmelden, bezoek en informatie:

Voor aanmelden, oriëntatie bezoek of meer informatie, kun je rechtstreeks contact opnemen met de locatie.

Voor overige informatie over de dienstverlening van Reinaerde kan contact opgenomen worden met Klantadvies van Reinaerde.

Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl