Zoeken Contact Menu

Reinaerde De Lijsterbes

print

Reinaerde De Lijsterbes

Wonen in de wijk met begeleiding voor volwassenen met een verstandelijke beperking

Adres
Lijsterbesstraat 62
Plaats
3434AD Nieuwegein
Telefoon
030 60 06 130
Reinaerde

Algemene beschrijving

Locatie De Lijsterbes in de wijk Hoog Zandveld in Nieuwegein, heeft 25 moderne studio’s. Alle bewoners hebben een appartement met eigen voordeur, moderne keuken, woon- en slaapkamer en een douche met toilet. De meeste appartementen zijn éénkamer studio’s. er zijn een ook enkele tweekamer appartementen,ofwel studio’s.
Daarnaast wordt er een cliënt begeleid die op enige afstand woont van de Lijsterbes, vanuit het volledig pakket thuis.

De appartementen hebben een aansluiting voor telefoon en televisie, waarvoor de cliënten zelf een abonnement voor afsluiten en de kosten van betalen. Er is een gemeenschappelijke ruimte, waar men elkaar kan ontmoeten en gezamenlijk koffiedrinken en eten. Het eten kan ook opgehaald worden en op de eigen kamer genuttigd worden. De bewoners hebben allemaal een eigen wasmachine.

Voor wie?

De Lijsterbes is een woning voor volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking die individueel kunnen wonen, maar wel ondersteuning in de directe omgeving nodig hebben. De bewoners gaan naar dagbesteding of hebben een betaalde baan.

Dienstverlening

Begeleiding vindt plaats op afspraak en is afhankelijk van de individuele zorgvraag. Er is aandacht voor een prettige en gezonde woonomgeving. Daarbij zijn sociale contacten, gezelligheid, gezond eten en voldoende belangrijk. Afspraken over begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in het individuele ondersteuningsplan. Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek.
Reinaerde biedt werk en dagbesteding in de directe omgeving en in de regio Utrecht.
De bewoners maken gebruik van een huisarts-/tandarts- en/of fysiotherapiepraktijk in de wijk. Openbaar vervoer is in de directe omgeving aanwezig.

Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Omgeving

In de groene wijk Zandveld, kun je goed wandelen en ontspannen. In de oude dorpskern van Vreeswijk (Nieuwegein Zuid), zijn leuke winkels en gezellige restaurantjes. De sneltram van en naar Nieuwegein Centrum, IJsselstein of Utrecht is op korte afstand.

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl