Zoeken Contact Menu

Reinaerde Kamillehof 43, 45, 47

print

Reinaerde Kamillehof 43, 45, 47

Wonen in de wijk met begeleiding voor jonge volwassenen met een lichte verstandelijke beperking

Adres
Kamillehof 43
Plaats
3991GX Houten
Telefoon
030 63 52 944
Reinaerde

Algemene beschrijving

Kamillehof zijn drie naast elkaar gelegen reguliere gezinswoningen in de wijk “De Lobben” in Houten. Binnen Kamillehof wonen vijftien jonge volwassenen, verdeeld over drie leefgroepen. Iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer met wastafel. De gemiddelde grootte varieert van 10 m2 tot 14 m2 . De cliënten maken per leefgroep gebruik van een gezamenlijke voordeur, huiskamer, keuken, wasruimte, douche, toiletten, berging en de tuin.

Voor wie?

Kamillehof is een woning waar jong volwassenen tot dertig jaar met een lichte verstandelijke beperking en aanverwante problematiek wonen. In één van de woningen is een kamer beschikbaar voor een minder valide cliënt. Deze kamer heeft aangepaste douche en toilet. Zelfredzaamheid willen ontwikkelen is een eis om binnen Kamillehof te kunnen wonen. De cliënten hebben werk of dagbesteding, in de buurt of zijn in staat om zelfstandig naar werk/dagbesteding te reizen.

Dienstverlening

Binnen Kamillehof is 24-uurs begeleiding met slaapwacht aanwezig. Afspraken over begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften, mogelijkheden van de cliënt. Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociaal emotionele problematiek. Er wordt gewerkt vanuit het methodisch kader Krachtig en Zelfbewust. Iedere kamer heeft een internet-telefoonaansluiting. Reinaerde biedt werk en dagbesteding in de directe omgeving. Onze cliënten maken voornamelijk gebruik van een huisarts-/tandarts- en/of fysiotherapiepraktijk in de wijk.

Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Vrijetijdsbesteding

In Houten is een samenwerkingsverband van organisaties actief om mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan de samenleving. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals; sport en bewegen, uitstapgroep, disco, bingo en vriendenkring. Ook is het mogelijk om via particuliere initiatieven deel te nemen aan activiteiten. 

Omgeving

“De Lobben” is een autoluwe, fietsvriendelijke ruim opgezette wijk met het Imkers wijkpark in de buurt. De Kamillehof ligt vlakbij Scholengemeenschap “de Heemlanden”. Het openbaar vervoer; NS station en bushalte, liggen op ongeveer 5 minuten loopafstand. Utrecht is vanuit Houten met het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar; met de trein is men binnen 7 minuten in het centrum van Utrecht. Kamillehof is centraal gelegen op slechts enkele minuten lopen van het winkelcentrum ’t Rond.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 6
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl