Zoeken Contact Menu

Reinaerde Boshutlaan 6

print

Reinaerde Boshutlaan 6

Wonen in een beschutte omgeving voor cliënten in de doelgroep bijzondere zorg

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030 22 99 418
Reinaerde

Algemene beschrijving

De woning is gelijkvloers overzichtelijk en prikkelarm ingedeeld met een grote geheel afgesloten tuin. Er is een grote gemeenschappelijke huiskamer en keuken. De cliënten delen de badkamer en de toiletten. Er zijn zes slaapkamers. De was wordt gedaan door de centrale wasserij en de woning wordt door professionele medewerkers schoongemaakt. De warme maaltijden worden door de begeleiding dagelijks klaargemaakt.

Voor wie?
De cliënten behoren tot de doelgroep intensieve begeleiding. Zij hebben een ernstige verstandelijke beperking met stoornissen in het autistisch spectrum. De cliënten zijn gebaat bij een vaste dagstructuur en het aanbieden van veiligheid. Het groepsproces speelt hierbij een grote rol. De leeftijd ligt tussen de 18 en 30 jaar.
Dienstverlening

Binnen de locatie Den Dolder  is er 24-uurs zorg en er is een actieve nachtdienst op het terrein aanwezig. Via een akoestisch systeem hoort de nachtdienst of ze cliënten moeten helpen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat is afgestemd op de individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. De begeleiding heeft een specifieke deskundigheid op het gebied  van ondersteuning van mensen met een ernstige verstandelijke beperking en bijhorende psychische problematiek.  De cliënten gaan overdag naar dagbesteding op het terrein van Dennendal.

Methodiek(en)
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Omgeving
Dennendal ligt in een bosrijke en rustige omgeving waar cliënten  vrij  kunnen wandelen en fietsen. Op het terrein zijn een sporthal, zwembad, manege voor gehandicapten en kinderboerderij aanwezig. Ook is er een (para) medische dienst op het terrein.
Op ongeveer 1 kilometer afstand ligt Den Dolder. Hier zijn de meest gangbare winkels aanwezig.
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl