Zoeken Contact Menu

Reinaerde Dagcentrum De Heygraeff

print

Reinaerde Dagcentrum De Heygraeff

Dagcentrum voor mensen met een beperking

Adres
De Heygraeff 3a
Plaats
3931MK woudenberg
Telefoon
030 22 999 22
Reinaerde
Manager
Carlie van Hamersveld

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 17:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 17:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 17:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 17:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 17:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

(Er zijn ook activiteiten ‘s avonds)


Algemene beschrijving

Cliënten krijgen een zinvolle daginvulling in een beschutte omgeving van het instellingsterrein. Ze doen (eenvoudige) arbeidsmatige werkzaamheden en intensievere buitenactiviteiten. De dienstverlening is afgestemd op de mogelijkheden van cliënten. Het dagcentrum bestaat uit drie afdelingen (De Wetering, De Grift en Beek), elk in een eigen gebouw. Dagactiviteiten: 9.00 – 16.00 uur.

De Wetering
De activiteiten bestemd voor ouder wordende cliënten volgens de methodiek Urlings. Er is veel te beleven, maar er is ook een rustige plek. Men kan er lichte (inpak)werkzaamheden doen, knutselen, cement gieten, puzzelen en andere recreatieve, ambachtelijke en creatieve activiteiten of helpen bij dagelijkse taken zoals koffiezetten. Er zijn rustruimtes en een snoezelruimte.

De Grift
De grift bestaat uit 4 groepen van maximaal 6 personen die hetzelfde basisprogramma hebben. Inhoudelijk kunnen deze van elkaar verschillen. Nabijheid en ervaringsbewustzijn staan centraal. Er wordt gebruik gemaakt van zintuiglijke prikkels zoals muziek, koken, voorlezen, snoezelen en voelen. Een van de groepen doet assemblage en ambachtelijke activiteiten.

Boog 11
Boog 11 heeft vooral actieve groepen waar in- en ontspanning worden afgewisseld volgens een voorspelbaar programma, individueel of in kleine groepjes. Dit kunnen arbeidsmatige activiteiten zijn, buitenactiviteiten (groenbeheer), intern transport en activiteiten zoals een boswandeling of sporten. De voorspelbaarheid in het programma, duidelijkheid, rust en vertrouwen helpen de cliënten om te gaan met hun spanning en gedrag.

Voor wie?

Voor meer dan 100 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking vanaf 18 jaar (geen maximumleeftijd). Het merendeel van de cliënten woont ook op het terrein van De Heygraeff. Er is een groep voor ouderwordende cliënten.

De activiteiten en het tempo zijn zo aangepast dat deze aansluiten bij de mogelijkheden van de cliënt.

Dienstverlening

Cliënten krijgen ondersteuning bij hun dagactiviteiten. De vaardigheden van de cliënt en het zoveel mogelijk zelf keuzes maken zijn hierbij uitgangspunt. De cliënt krijgt structuur, voorspelbaarheid en gereguleerde prikkels.

Begeleiders ondersteunen de cliënten bij de uitvoering van hun werk en activiteiten. Deze richt zich op de fysieke gezondheid en het emotioneel welzijn, zelfbeschikking, respectvolle omgang en deelname aan de samenleving. Waar nodig krijgen begeleiders advies van een gedragskundige. Elke afdeling maakt gebruik van een eigen methodiek.

Als werkmethode wordt onder meer het ondersteuningsplan gebruikt waarin de hoofd- en werkdoelen staan.

Methodiek(en)
  • Ervaar het maar : Bij Ervaar het maar worden de motoriek, zintuigen en communicatie van mensen met een ernstige, meervoudige beperking gestimuleerd.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Omgeving

Dagcentrum De Heygraeff ligt op het terrein van De Heygraeff in een natuurlijke omgeving naast het Henschotermeer. De indeling van het terrein maakt bescherming en bewegingsvrijheid mogelijk. Door bezoekers is het terrein levendig en kunnen cliënten anderen ontmoeten. Elke groep heeft een eigen tuin of terras, een eigen activiteitenruimte, een keuken en een rust- en/of snoezelruimte. In de badkamer en invalidentoilet is intensieve verzorging mogelijk. Locatie Beek heeft een plantenkas en een tuin voor het kweken van planten en groenten.

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig
  • Lunch: cliënten nemen zelf hun lunch mee
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl