Zoeken Contact Menu

Reinaerde Heivlinder 12 en 30

print

Reinaerde Heivlinder 12 en 30

Wonen in de wijk voor jong-volwassenen

Adres
Heivlinder 12 en 30
Plaats
3544DM Utrecht
Telefoon
030 67 05 547
Reinaerde

Algemene beschrijving

Heivlinder bestaat uit twee moderne woningen in de wijk Parkwijk in Utrecht. Op de begane grond is de gezamenlijke woonkamer, keuken, twee grote zit-slaapkamer en één badkamer. Op de 1e en 2e verdieping zijn nog eens twee zit- slaapkamer en één badkamer. Alle kamers hebben een eigen wastafel, keukenblokje, televisie-, telefoon en internetaansluiting. Ieder huis heeft een afgesloten tuin en schuur. Er wordt gezamenlijk gegeten.

Voor wie?
De cliënten met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd vanaf 18 jaar, worden ondersteund in het leren omgaan met je beperking, veiligheid, koken, gezondheid, sociale zelfredzaamheid, koken, hygiëne, administratie etc..
De meeste cliënten stromen door naar een appartement met 24 uurs begeleiding en in de verre toekomst naar een huurwoning.
De cliënten werken op een dagbesteding, UW of hebben een betaalde baan. Er wordt verwacht dat zij minstens vier dagen per week werken.
Dienstverlening

Er is één dagdienst voor beide huizen en in ieder huis is een avonddienst. Ook is er één slaapdienst voor beide huizen. Afspraken over begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in een zorgarrangement dat afgestemd is op individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënt.

Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek.

Reinaerde biedt werk en dagbesteding in de directe omgeving en in de regio Utrecht.

Onze cliënten maken voornamelijk gebruik van een huisarts-/tandarts- en/of fysiotherapiepraktijk in de wijk.

Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Omgeving
Heivlinder ligt in een nieuwbouwwijk. De bushalte is op loopafstand. In de wijk is een groot winkelcentrum, zijn verschillende horecagelegenheden, een apotheek en een huisartsenpraktijk. Met de bus ben je in 10 minuten in het centrum van Utrecht.
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl