Zoeken Contact Menu

Reinaerde Grote Trekdreef

print

Reinaerde Grote Trekdreef

Wonen met begeleiding in de wijk voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en bijkomende lichamelijke beperkingen

Adres
Grote Trekdreef 141
Plaats
3564BZ Utrecht
Telefoon
030 26 35 010
Reinaerde

Algemene beschrijving

Reinaerde Grote Trekdreef maakt deel uit van het appartementencomplex Loevenhout. Het complex bestaat uit 117 koopwoningen en 91 huurwoningen. Het complex is rolstoeltoegankelijk, er is een lift aanwezig. Er is een gemeenschappelijke groenvoorziening waar alle bewoners van het complex Loevenhout gebruik van kunnen maken. Reinaerde huurt hier 28 appartementen. De appartementen zijn verdeeld over vijf verdiepingen. De appartementen hebben een oppervlakte van 80 m2. Ieder appartement heeft een eigen voordeur die uitkomt op een galerij. Naast een woon- en ruime slaapkamer heeft het appartement een keuken, grote badkamer, een tweede toilet, een grote hal waar een rolstoel of scootmobiel gestald kan worden en een balkon.  

Voor wie?

De Grote Trekdreef is een woning waar 28 volwassenen in de leeftijd van begin twintig tot middelbare leeftijd wonen. De cliënten die binnen deze locatie wonen hebben door een hersenbloeding, ongeval of andere gebeurtenis hersenletsel opgelopen (NAH).
De cliënten krijgen ondersteuning bij het organiseren van hun leven. De cliënten die binnen de Grote Trekdreef wonen willen zelfstandig wonen en hun zelfstandigheid vergroten door het aanleren van nieuwe vaardigheden. Cliënten worden ondersteund in het behouden van verworven vaardigheden en het aanleren van nieuwe vaardigheden om de zelfstandigheid te behouden of te vergroten. Daarnaast richt de ondersteuning zich op het omgaan met de grote veranderingen in het leven door het hersenletsel. De meeste cliënten hebben werk of dagbesteding waar zij met georganiseerd vervoer of zelfstandig heen gaan.

Dienstverlening

Binnen de Grote Trekdreef wordt begeleiding geleverd vanuit een zorgpost; zowel overdag als (in geval van nood) in de nacht. Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het verzorgen en ondersteunen van cliënten met hersenletsel en bijkomende problematiek (zoals psychische problematiek, verslaving etc.). Het gebouw is op een aantal punten aangepast aan de gebruikers.  Deuren zijn voor rolstoelgebruikers makkelijk te openen.  De bewoner kunnen zo nodig gebruik maken van een halszender om een noodoproep uit te zenden naar de begeleiding. De technische mogelijkheden worden op de bewoner afgestemd. De begeleiding kan de cliënt ondersteunen bij de aanvraag hiervan.

Methodiek(en)
  • POWER : Professioneel Ondersteund Werken aan Eigen Route, evenwicht tussen loslaten en overnemen.
Vrijetijdsbesteding

Op de Grote Trekdreef worden activiteiten zoveel mogelijk door cliënten zelf of in samenwerking met de begeleiding georganiseerd. Zo is er een tuincommissie die de binnentuin onderhoud. Cliënten kunnen zelf een activiteit organiseren in de ontmoetingsruimte het Trefpunt.

Omgeving

De woning ligt in de wijk Overvecht, vlakbij winkelcentrum Overvecht en park de Gagel. Overvecht is een oudere woonwijk in Utrecht met het openbaar vervoer in nabijheid. In de directe omgeving is een wijkcentrum met een gezondheidscentrum en winkels om te voorzien in de dagelijkse leefbehoeften.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" LG: 3, 4, 5, 6, 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf exclusieve behandeling (VEB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl