Zoeken Contact Menu

Reinaerde De Grienden

print

Reinaerde De Grienden

Wonen in de wijk met begeleiding voor ouderen met een verstandelijke beperking, beginnende dementie en bijkomende lichamelijke problematiek

Adres
Ringfazant 93
Plaats
3435SG Nieuwegein
Telefoon
030 60 46 204
Reinaerde

Algemene beschrijving

De Grienden is een grote vrijstaande woning met rondom een tuin. Er zijn drie huiskamers, elk met hun eigen karakter en groepsprofiel. De locatie heeft twee verdiepingen met 24 kamers. Waarvan er één als logeerkamer benut kan worden. De kamers varieren in grootte van 13 m2 tot 15 m2. Er is een centrale keuken waar door de begeleiders de dagelijkse maaltijd gekookt wordt. Daarnaast hebben de huiskamers een keukenblokje voor het zetten van een kopje thee of koffie.

Voor wie?

Binnen de Grienden wonen 23 cliënten in de leeftijd van midden 40 tot 75 jaar. De voornamelijk oudere cliënten hebben behoefte aan een huiselijke en warme sfeer.
Naast ondersteuning en begeleiding, is er aandacht voor hun vaardigheden en voor aan leeftijd gerelateerde lichamelijke beperkingen.

Dienstverlening

Binnen De Grienden is 24-uurs begeleiding met slaapwacht aanwezig. De cliënten kunnen door middel van een alarmsysteem de slaapwacht oproepen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt.  Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het verzorgen en ondersteunen van ouderen. Er kan gebruik worden gemaakt van een lift. Alle zitslaapkamers hebben een vaste wastafel. De cliënten maken gebruik van gedeeld sanitair. Er zijn elf toiletten en zeven douches.

Methodiek(en)
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Vrijetijdsbesteding

In Nieuwegein is voor mensen met een verstandelijke beperking de vrijwilligersorganisatie De Wilg actief. Er worden wekelijks meer dan 50 activiteiten georganiseerd; bijvoorbeeld, koken, sportieve, creatieve en soosactiviteiten.

Omgeving

De Grienden ligt in de wijk De Doorslag; dit is een rustige wijk met veel laagbouw en veel groen in de buurt. Op loopafstand is een park, kinderboerderij en een buurthuis. Er is een winkelcentrum op loopafstand. Met de tram is het ongeveer twee minuten reizen naar het grote winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein. De Grienden is met het openbaar vervoer goed bereikbaar, er is een bushalte en een tramhalte naar Utrecht in de buurt.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 4, 5, 6
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl