Zoeken Contact Menu

Reinaerde Fluweelmos 83

print

Reinaerde Fluweelmos 83

Wonen in de wijk voor volwassenen

Adres
Fluweelmos 83
Plaats
3994KP Houten
Telefoon
030 254 80 30
Reinaerde

Algemene beschrijving

De Fluweelmos 83 maakt onderdeel uit van wooncentrum Fluweelmos dat bestaat uit vier ruime woningen. Op nummer 83 wonen zeven cliënten met een eigen zit-/slaapkamer, variërend van 6 tot 12 m2. Zij maken gezamenlijk gebruik van een ruime woonkamer met open keuken. Op de begane grond is een Miva-kamer voor een minder valide cliënt.

Voor wie?

De cliënten zijn voornamelijk jong en hebben een (lichte) verstandelijke beperking. Zij zijn allen redelijk zelfstandig. Waar mogelijk worden cliënten ondersteund in het doorgroeien naar een meer zelfstandigere woonvorm. De bewoners koken met behulp van de begeleiding.

Dienstverlening

Op de woning is altijd begeleiding aanwezig als de cliënten thuis zijn. Het bieden van voorspelbaarheid en structuur is een belangrijk onderdeel van de begeleidingsstructuur. Afspraken over begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in een zorgarrangement dat afgestemd is op individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënt.
Medewerkers zijn deskundig op het gebied van autisme en het begeleiden van cliënten met een matige en ernstige verstandelijke beperking.
Reinaerde biedt werk en dagbesteding in de directe omgeving en in de regio Utrecht.
Onze cliënten maken voornamelijk gebruik van een huisarts-/tandarts- en/of fysiotherapiepraktijk in de wijk.

Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Omgeving

Fluweelmos bevindt zich aan de rand van Houten in een wijk die volop in ontwikkeling is. Het centrum van Houten ligt op enkele minuten fietsen. In de directe omgeving zijn enkele winkels.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" LG: 4, 5, 6
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 4, 5, 6


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Bezoekadres: Europalaan 310
3526 KS Utrecht
Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl