Zoeken Contact Menu

Reinaerde De Driest

print

Reinaerde De Driest

Wonen in de wijk voor volwassen mannen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek

Adres
Tulpstraat 19
Plaats
3702VA Zeist
Telefoon
030 69 74 468
Reinaerde

Algemene beschrijving

De Driest is gevestigd in een prachtig verbouwd pand dichtbij het centrum van Zeist. Bij de verbouwing zijn originele onderdelen van het oorspronkelijke gebouw behouden. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen, De gezamenlijke ruimte waar de cliënten elkaar kunnen ontmoeten is op de benedenverdieping gevestigd. De Driest heeft tien appartementen met een woonkamer, slaapkamer en badkamer. Er is een tuin waar de cliënten gebruik van kunnen maken. De Driest is beperkt rolstoeltoegankelijk.

Voor wie?

Binnen tien mannelijke cliënten van jong volwassen tot middelbare leeftijd met een lichte tot matige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek. De cliënten willen naast beschermd wonen, nieuwe vaardigheden leren of het geen zij geleerd hebben in stand houden. De cliënten zijn redelijk zelfstandig in het plannen en uitvoeren van zelfverzorging, huishoudelijke activiteiten en het onderhouden van sociale contacten. De cliënten hebben werk of dagbesteding. Zij gaan hier met georganiseerd vervoer of zelfstandig naar toe.

Dienstverlening

Binnen De Driest is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. ’s Nachts kunnen de cliënten indien nodig een beroep doen op een slaapdienst. Ondersteuning en begeleiding worden afgestemd op de individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. Afspraken hierover worden vastgelegd in het individuele ondersteuningsplan. De begeleiding werkt vanuit het methodisch kader Active support. Zij hebben specifieke deskundigheid in het begeleiden van cliënten met autisme.

Methodiek(en)
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Vrijetijdsbesteding

In Zeist zijn er verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van zwemactiviteiten, wandelen/ fietsen door de bossen, uitgaan in het centrum.

Fitnesstraining voor mensen met een verstandelijke beperking.

Omgeving

De Driest ligt in vlak bij het centrum van Zeist. Winkels, een kerk en gelegenheden om uit te gaan liggen op loopafstand van De Driest. Openbaar vervoer is dichtbij. Zeist heeft naast een uitgebreid busvervoernet een treinstation. Met de trein is Utrecht dichtbij.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 6, 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl