Zoeken Contact Menu

Reinaerde De Drie Ringen

print

Reinaerde De Drie Ringen

Wonen in de wijk voor ouderen met een verstandelijke beperking, beginnende dementie en aan leeftijd gerelateerde lichamelijke problematiek

Adres
Kandinskystraat 42
Plaats
3544NW Utrecht
Telefoon
030 2995151 / 52
Reinaerde

Algemene beschrijving

Reinaerde beschikt binnen het woonzorgcentrum De Drie Ringen over twee etages in een aparte vleugel. Het woonzorgcentrum is modern en toegankelijk en is ingericht op het gebruik door en voor ouderen. Er is een lift aanwezig. Kenmerkend is de sfeervolle lichtbrug die uitnodigt tot een wandeling door het complex. Contact met buren en andere gebruikers van het complex is mogelijk op de benedenverdieping. Hier is een grote binnentuin, recreatieruimte, kapsalon, winkel, wasserette of in het restaurant. Binnen de Drie Ringen wonen 25 ouderen, verdeeld over twee etages. Zij hebben een ruim appartement van gemiddeld 60 m2. Ieder appartement heeft een woonkamer met keukenblok, slaapkamer, badkamer met douche, vaste wastafel en rolstoeltoilet. Eén bewoner heeft een zit-slaapkamer van ongeveer 20 m2. De cliënten kunnen aangeven of zij gebruik willen maken van een gezamenlijke huiskamer en keuken of er voor kiezen om op hun appartement te blijven.

Voor wie?

De Drie Ringen is een woning waar 25 ouderen van middelbare leeftijd tot hoogbejaard met een lichte tot matige verstandelijke beperking wonen. Daarnaast hebben de cliënten bijkomende lichamelijke problematiek in de vorm van trager en moeilijker bewegen, afname van zintuiglijke functies en vaardigheden. Een aantal bewoners is afhankelijk van rolstoelgebruik.

Dienstverlening

Binnen De Drie Ringen is 24-uurs begeleiding met een actieve nachtdienst aanwezig. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. Begeleiding wordt gegeven op basis van het methodisch kader Urlings. Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het verzorgen en ondersteunen van ouderen. Aan deze locatie zijn zowel een arts als gedragskundige verbonden. Er wordt nauw samengewerkt met ergo- en fysiotherapeuten. De cliënten hebben overwegend dagbesteding aan huis. Ieder appartement heeft een telefoonaansluiting en de mogelijkheid om via een actieve spreek-luisterverbinding de begeleiding op te roepen. Bij een aantal appartementen kan voor cliënten met ernstige motorische problematiek gebruik worden gemaakt van een plafondrailsysteem.

Methodiek(en)
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Vrijetijdsbesteding

Reinaerde cliënten kunnen gebruik maken van activiteiten die door AxionContinu georganiseerd worden. Hierbij valt te denken aan; uitjes, nagels lakken, sjoelen, carnaval, film kijken, korenmiddag of bingo.

Omgeving

Het wijkwinkelcentrum is in de buurt. De Drie Ringen ligt in de wijk “t Zand in Leidsche Rijn Utrecht. Dit is een ruim opgezette wijk met waterverbindingen en bruggetjes. Het Maximapark ligt in de buurt. Het openbaar vervoer; treinstation en bushalte liggen op loopafstand.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 5, 6, 7, 8
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl