Zoeken Contact Menu

Reinaerde Dennendal Ouderensoos

print

Reinaerde Dennendal Ouderensoos

Dagcentrum voor ouderwordende mensen met een beperking

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030 229 96 96
Reinaerde
Manager
Ivonne Schrauwen
T. Manager
030 22 99 676

Openingstijden
Maandag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Dinsdag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Woensdag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Donderdag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Vrijdag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

De Ouderensoos bestaat uit vier verschillende groepen. De activiteiten zijn zo aangepast dat deze aansluiten bij hun mogelijkheden.

Sfeersoos
Cliënten krijgen individuele ondersteuning. Hierbij wordt gebruik gemaakt van activiteiten met geuren en kleuren om de zintuigen te prikkelen. Enkele cliënten hebben dementiesymptomen.

Huiskamerproject
Het huiskamerproject is voor cliënten die niet goed in een groep kunnen functioneren. Zij krijgen persoonlijke begeleiding. Ook cliënten die niet meer naar de dagbesteding kunnen komen, krijgen in de eigen woonomgeving dagbesteding.

Snoezel - en Creatiefsoos
Cliënten kunnen genieten van de gezelligheid en sfeer op de soos. Zij krijgen individuele begeleiding gericht op vragen van de cliënt.

Werksoos
Bij de werksoos komen cliënten van een iets hoger niveau. Zij deden vroeger productiewerk en worden geprikkeld deze arbeidsmatige activiteiten te blijven ondernemen. Individuele aandacht is het uitgangspunt voor de begeleiding.

Voor wie?

Dagelijks komen ongeveer 25 ouderwordende cliënten met een verstandelijke beperking naar de Ouderensoos op het beschutte terrein van Dennendal. Zij wonen allemaal op locatie Den Dolder. De leeftijd van de cliënten varieert van 40 tot 80 +.
De cliënten wonen op het beschutte terrein Dennendal.

Dienstverlening

Ongeveer 10 professionele begeleiders dragen zorg voor de dagelijkse begeleiding. Zij werken op professionele wijze en krijgen ondersteuning van een gedragskundige en coaching van de manager. De begeleiding richt zich op het ondersteunen van het proces van ouder worden. Dit gebeurt in een gezellige en ontspannen sfeer.

Methodiek(en)
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Omgeving
Dennendal Ouderensoos ligt aan een plein op het beschutte terrein van Dennendal. Het gebouw is aangepast op de ouder wordende cliënt. Op het terrein zijn diverse voorzieningen aanwezig zoals een sporthal, overdekt zwembad, een manage en een gezondheidscentrum waar cliënten gebruik van kunnen maken. Het terrein ligt in een bosrijke omgeving. Op circa 1 kilometer afstand in Den Dolder zijn diverse winkels.
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl