Zoeken Contact Menu

Reinaerde Dennendal Intensieve Dagbesteding

print

Reinaerde Dennendal Intensieve Dagbesteding

Dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030 99 22 483
Reinaerde

Openingstijden
Maandag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Dinsdag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Woensdag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Donderdag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Vrijdag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Zaterdag:
9:00 uur
- 17:00 uur
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

De intensieve dagbesteding Dennendal bestaat uit vijf groepen. De activiteiten en het tempo zijn zo aangepast dat deze aansluiten bij de mogelijkheden van de cliënten. Werktijden tussen 9.30 – 15.30 uur.

De Molshoop
De cliënten onderhouden het groen en verzorgen het kleinvee van de boerderij. De locatie ligt aan de rand van het terrein.

De Structuurgroep
In de Structuurgroep doen cliënten verschillende activiteiten, toegespitst op cliënten met een zware stoornis (in het autistisch spectrum). Zij krijgen één op één begeleiding van twee begeleiders . De uitgangspunten hierbij zijn continuïteit, voorspelbaarheid en structuur in het dagprogramma.

Het Werkhuis
De cliënten doen productiewerk, zoals het inpakken van artikelen. Dat gebeurt volgens een strak werkschema met een heldere dagindeling. De begeleiding is toegespitst op cliënten met een zware stoornis in het autistisch spectrum.

De Postkamer
Vanuit de Postkamer verzorgen cliënten de post tussen de diverse woningen en dagbestedinglocaties op het terrein van Dennendal en het kopieerwerk.

Werkgroep Intensief
Een groep van drie cliënten doet onder begeleiding van een begeleider veel bewegingsactiviteiten en werkt met diverse materialen. Dat gebeurt volgens een strakke structuur en dagprogramma.

Voor wie?
De cliënten behoren tot de doelgroep bijzondere zorg. In de meeste gevallen is er sprake van een stoornis in het autistische spectrum en bijkomende gedragsproblemen. De leeftijd varieert van jong volwassenen tot middelbare leeftijd.
Dienstverlening

Ongeveer tien begeleiders zorgen voor begeleiding, veiligheid en structuur. Zij werken zelfstandig en professioneel, krijgen inhoudelijke ondersteuning van een gedragskundige en coaching van de manager. Zij werken samen met de begeleiders van bijzondere zorg wonen.

Methodiek(en)
  • Triple C : Het uitgangspunt van Triple C is het zorgen voor houvast en betekenisvolle activiteiten.
Omgeving

De intensieve dagbesteding is gevestigd in vier gebouwen op het beschutte terrein van Dennendal. De gebouwen zijn aangepast met bijvoorbeeld slagvaste materialen, een alarmeringssysteem en veiligheidsglas. Op het terrein zijn verschillende voorzieningen, zoals een overdekt zwembad, een manage en een gezondheidscentrum voor cliënten. Er is een ontmoetingsruimte voor gezamenlijke activiteiten. De rustige en bosrijke omgeving is prima voor een wandeling. In Den Dolder op circa 1 kilometer afstand zijn diverse winkels.

  • Rolstoeltoegankelijkheid: ja
  • Invalidentoilet aanwezig : ja
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ

Telefoonnummers van de verschillende groepen:
Molshoop: 030 22 99 442
Structuurgroep:  030 22 99 483

Postkamer: 030 22 99 412

Werkhuis: 030 22 99 493
Werkgroep intensief: 030 22 99 677Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl