Zoeken Contact Menu

Reinaerde Cadeaushop Het Atelier

print

Reinaerde Cadeaushop Het Atelier

Atelier en cadeauwinkel voor mensen met een verstandelijke beperking

Adres
Zonnehout 36
Plaats
3991MX Houten
Telefoon
030 63 50 424
Reinaerde

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
GeslotenAlgemene beschrijving

Cadeaushop Het Atelier bestaat uit twee atelierruimtes en een winkel. In het ene atelier maken cliënten sieraden en verschillende producten van textiel. In het andere atelier maken cliënten schilderijen en kaarten en beschilderen zij verschillende producten, zoals bloempotten en dienbladen. Deze producten en nog veel meer cadeauartikelen zijn te koop in de winkel.

Cliënten geven ook creatieve workshops aan buurtbewoners en gaan werkzaamheden doen voor de andere gebruikers van het Cultuurhuis, zoals het helpen bij het klaarmaken van fruithapjes voor de peuters.

Werktijden 8.30 – 16.00 uur

Voor wie?

Voor tien tot twaalf mensen met een beperking. Er is plek voor 25 cliënten. Cliënten hebben affiniteit met de producten, werken met verschillende technieken en materialen en hebben de motoriek om dit te kunnen. Ze houden van creatieve werkzaamheden en van het omgaan met klanten of zij willen dit graag leren.

Cliënten die voor andere gebruikers dienstverlenende werkzaamheden doen, kunnen vrij zelfstandig werken.

Dienstverlening

Begeleiders hebben ieder een eigen taak in de ondersteuning van de cliënten. Zij werken aan het vergroten van creatieve vaardigheden, maar ook aan werknemersvaardigheden zoals klantvriendelijkheid en goed samenwerken in een team. Hiervoor heeft iedere cliënt een ondersteuningsplan.

Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Omgeving

Cadeaushop Het Atelier is gevestigd in Cultuurhuis Schoneveld in Houten. In dit nieuwe gebouw zijn verschillende gebruikers bij elkaar waaronder een peuterspeelzaal, een bibliotheek, een spelotheek, het Houtens Muziekcollectief en een Grantine. De ruimte is gelijkvloers, rolstoeltoegankelijk en heeft een terras. De cadeaushop heeft een kantine waar cliënten koffie en thee kunnen drinken. Er is geen aparte rustruimte aanwezig.

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig
  • Cliënten nemen zelf hun lunch mee
  • Bereikbaarheid per OV
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ

Bekijk de website Cadeaushop Het Atelier


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl