Zoeken Contact Menu

Reinaerde Boog 7a

print

Reinaerde Boog 7a

Wonen in een beschutte omgeving voor volwassenen

Adres
De Heygraeff 3
Plaats
3931NZ Woudenberg
Telefoon
033 28 68 731
Reinaerde

Algemene beschrijving

Boog 7 is een mooie, grote en vrijstaande woning, met een landelijk aanzien, op het terrein van De Heygraeff. De woning bestaat uit twee woongedeeltes, Boog 7a en Boog 7b. In beide woningen wonen zes cliënten. Zij hebben allen een eigen woon/slaapkamer, ca 30m2met eigen bad/douche/toilet ruimte. Er is een grote, gezamenlijke woonkamer, ca 49m2, op beide woningen, met open keuken.

Boog 7a maakt onderdeel uit van de Boogwoningen. Bij het ontwerp van deze nieuwbouwwoningen is rekening gehouden met de oude grandeur van De Heygraeff.

Voor wie?

Op Boog 7a wonen vier mannen en twee vrouwen. Het is een woning voor volwassenen met een ernstig verstandelijke beperking.

De cliënten gaan elke dag naar hun dagbesteding op het terrein van De Heygraeff. Tussen de middag komen er cliënten thuis eten. Het avondeten wordt vaak gezamenlijk genuttigd.

Het eten wordt verzorgd door een extern cateringbedrijf. In de weekenden wordt er ook wel gekookt door begeleiding, al dan niet met enige hulp van de cliënten.

Dienstverlening

De professionele, betrokken begeleiders zijn 24 uur per dag aanwezig. De nachtdienst houdt 's nachts met visueel, technische middelen toezicht op de bewoners. Hierdoor kan snel hulp worden geboden in situaties waar dat nodig is. Daarnaast zijn andere deskundigen betrokken, zoals de logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut. Gedragskundigen en de Arts voor Verstandelijke Gehandicapten (AVG) houden continu de vinger aan de pols. Zij houden de ontwikkeling van de bewoners in de gaten, controleren of de begeleiding nog effectief is, of het ondersteuningsplan en de gebruikte methoden misschien aangepast moeten worden.

Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek.

Reinaerde biedt dagbesteding op het terrein De Heygraeff.

Methodiek(en)
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Vrijetijdsbesteding

Overdag bezoeken de cliënten dagbesteding in een dagcentrum. In de woning wordt er in het weekend gekookt en er worden samen en individueel activiteiten ondernomen.

Omgeving

De woningen liggen op beschut terrein, in een bosrijke omgeving met in de nabijheid het Henschotermeer. Op het terrein is een groot gezondheidscentrum en opleidingscentrum aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" LG: 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl