Zoeken Contact Menu

Reinaerde Boog 1b

print

Reinaerde Boog 1b

Wonen in een beschutte omgeving voor volwassenen

Adres
De Heygraeff 3
Plaats
3931NZ Woudenberg
Telefoon
033 28 68 844
Reinaerde

Algemene beschrijving

Boog 1b maakt deel uit van een cluster van 7 woningen voor volwassenen met een (ernstig) meervoudige beperking. Het is een aangepaste, gelijkvloerse woning met een woon/eetkamer met gesloten keuken.  Via de woonkamer is er toegang tot een gezellig, ruim balkon. Aan de andere zijde van de woning is een afgeschermde tuin aanwezig. Boog 1b bevindt zich op de 1e etage van Boog 1, deze is met een trap en een lift bereikbaar.
De woning biedt voldoende ruimte waardoor er goed ingespeeld kan worden op de behoeften en mogelijkheden van iedere cliënt. De cliënten hebben allen een ruime slaapkamer. Er zijn 4 badkamers aanwezig, waarvan aan 2 slaapkamers een eigen badkamer gekoppeld is.

Voor wie?

De leeftijd van de zes cliënten varieert tussen de 40 en 65 jaar. Naast een ernstige verstandelijke beperking hebben zij allen een stoornis in het autistisch spectrum. Hierdoor zijn zij gebaat bij duidelijke structuur en voorspelbaarheid in hun leven. Communicatie wordt veelal ondersteund met verwijzers en gebaren. Cliënten kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien.
Alle cliënten gaan naar dagbesteding de Grift op de Heygraeff. Daarnaast heeft iedere cliënt op de woning een individueel dagprogramma waarin ze worden uitgedaagd om nieuwe ervaringen op te doen. Binnen de dagprogramma’s is er ook ruimte voor gezamenlijke activiteiten.

Dienstverlening
De professionele, betrokken begeleiders zijn 24 uur per dag aanwezig. De nachtdienst houdt 's nachts met audio (visueel), technische middelen toezicht op de bewoners. Hierdoor kan snel hulp worden geboden in situaties waar dat nodig is. Daarnaast zijn andere deskundigen betrokken, zoals de logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut. Gedragskundigen en de Arts voor Verstandelijke Gehandicapten (AVG) houden continu de vinger aan de pols. Zij houden de ontwikkeling van de bewoners in de gaten en of de begeleidingswijzen nog aansluit bij de behoeften van de cliënt. Zo nodig wordt het ondersteuningsplan en de gebruikte methodieken aangepast.
Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek.
Vrijetijdsbesteding

Overdag bezoeken de cliënten dagbesteding De Grift op het terrein van de Heygraeff. In de woning wordt er elke avond door de begeleiding gekookt en er worden samen en individueel activiteiten ondernomen.
Elke avond wordt er met de cliënten gezamenlijk gewandeld en er is ook een duofiets op de woning waar samen met de begeleiding op gefietst kan worden. In het weekend kan er gebruik worden gemaakt van de snoezelruimte. Daarnaast is er ook een hydrobad en een gymzaal aanwezig op het terrein.

Omgeving

De woningen liggen op een beschut terrein, in een bosrijke omgeving met in de nabijheid het Henschotermeer. Voor de cliënten is er op het terrein een belevingstuin aangelegd en zijn er verschillende uitdagende speelattributen te vinden. Ook is er een op het terrein een gezondheidscentrum en opleidingscentrum aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl