Zoeken Contact Menu

Reinaerde Boog 1a

print

Reinaerde Boog 1a

Wonen in een beschutte omgeving voor volwassenen

Adres
De Heygraeff 3
Plaats
3931NZ Woudenberg
Telefoon
033 28 68 843
Reinaerde

Algemene beschrijving

De kleinschalige woningen liggen in een beschutte en veilige omgeving, op het terrein van Reinaerde De Heygraeff in een bosrijke omgeving. Alle cliënten hebben een eigen kamer die naar wens is ingericht. Er is een gezamenlijke woonkamer met een half open keuken. Via de open deuren in de woonkamer loopt men de aangrenzende tuin in, waar zich een aangepaste schommel bevindt.

Voor wie?

De zes cliënten hebben een zeer ernstig verstandelijke beperking, waarvan enkelen met een stoornis in het autistisch spectrum. De leeftijd varieert van 50 tot 65 jaar. Zij hebben belang bij een huiselijke sfeer en gezelligheid net zoals voorspelbaarheid, structuur en overzicht.

Dienstverlening

De professionele, betrokken begeleiders zijn 24 uur per dag aanwezig. De nachtdienst houdt 's nachts met audio (visueel), technische middelen toezicht op de cliënten. Daarnaast maken zij ’s nachts diverse rondes door de woning. Hierdoor kan snel hulp worden geboden in situaties waar dat nodig is. Daarnaast zijn andere deskundigen betrokken, zoals de logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut. Gedragskundigen en de Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) houden continu de vinger aan de pols. Zij houden de ontwikkeling van de bewoners in de gaten, controleren of de begeleiding nog effectief is, of het ondersteuningsplan en de gebruikte methoden misschien aangepast moeten worden.
Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking. Zij zijn deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek.
Meerdere cliënten ontvangen dagbesteding op het terrein De Heygraeff. Ook gaan er cliënten naar een dagbesteding van Reinaerde buiten het terrein.

Vrijetijdsbesteding

Op het terrein wordt veel aan vrije tijdsbesteding georganiseerd. In de woning wordt er elke avond door de begeleiding gekookt en er worden samen en individueel activiteiten ondernomen.
Regelmatig wordt er met de cliënten gezamenlijk of individueel gewandeld en er is ook een duofiets op de woning waar samen met de begeleiding op gefietst kan worden. In het weekend kan er gebruik worden gemaakt van de snoezelruimte. Daarnaast is er ook een hydrobad en een gymzaal aanwezig op het terrein.

Omgeving

De woningen liggen op beschut terrein, in een bosrijke omgeving met in de nabijheid het Henschotermeer. Op het terrein is een groot gezondheidscentrum en opleidingscentrum aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl