Zoeken Contact Menu

Reinaerde Boog 2b

print

Reinaerde Boog 2b

Wonen in een beschutte omgeving voor volwassenen

Adres
De Heygraeff 3
Plaats
3931NZ Woudenberg
Telefoon
033 28 68 730
Reinaerde

Algemene beschrijving

Boog 2b is een aangepaste, gelijkvloerse woning met een woon/eetkamer met open keuken en twee badkamers met speciale tilfaciliteiten voor cliënten die rolstoelafhankelijk zijn.
Bij de woning is een grote tuin. Alle cliënten hebben een ruime eigen slaapkamer.

Voor wie?

De bewoners van Boog 2b (in de leeftijd van 47-57 jaar) hebben zeer intensieve zorg en begeleiding nodig, op zowel het gebied van de adl als in de ondersteuning van communicatie en dagindeling.
De bewoners wordt geprobeerd zoveel mogelijk een atmosfeer aan te bieden waarin rust en activiteit in balans zijn. Voor bewoners met een stoornis in het autistisch spectrum, wordt structuur en regelmaat geboden.

Dienstverlening

Professionele, betrokken begeleiders zijn 24 uur per dag aanwezig.
De nachtdienst houdt 's nachts met visueel, technische middelen toezicht op de bewoners. Hierdoor kan snel hulp worden geboden in situaties waar dat nodig is.
Daarnaast zijn andere deskundigen betrokken, zoals de logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut. Gedragskundigen en de Arts voor Verstandelijke Gehandicapten (AVG) houden continu de vinger aan de pols. Zij houden de ontwikkeling van de bewoners in de gaten, controleren of de begeleiding nog effectief is, of het ondersteuningsplan en de gebruikte methoden misschien aangepast moeten worden.
Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van bewoners met een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek.
Reinaerde biedt ook dagbesteding op het terrein De Heygraeff.

Methodiek(en)
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Vrijetijdsbesteding

Overdag bezoeken de cliënten dagbesteding in een dagcentrum. In de woning wordt er in het weekend gekookt en er worden samen en individueel activiteiten ondernomen.

Omgeving

De woningen liggen op beschut terrein, in een bosrijke omgeving met in de nabijheid het Henschotermeer. Op het terrein is een groot gezondheidscentrum en opleidingscentrum aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 7, 8
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl