Zoeken Contact Menu

Reinaerde De Bombardon

print

Reinaerde De Bombardon

Feestwinkel, bakkerij, kunstatelier en koffiecorner voor mensen met een verstandelijke beperking.

Adres
Achterkerkstraat 14
Plaats
3901DS Veenendaal
Telefoon
0318 58 03 10
Reinaerde
Manager
Ingrid van Tweel
T. Manager
06 30 57 01 94

Openingstijden
Maandag:
9:00 uur
- 17:30 uur
Dinsdag:
9:00 uur
- 17:30 uur
Woensdag:
9:00 uur
- 17:30 uur
Donderdag:
9:00 uur
- 17:30 uur
Vrijdag:
9:00 uur
- 17:30 uur
Zaterdag:
9:00 uur
- 16:30 uur
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

Cliënten kunnen aan de slag als naaister in het textielatelier waar de kinder-verkleedkleding gemaakt wordt, als winkelmedewerker, als bakkersmaatje in de bakkerij, in de dienstverlening en in de bediening in de koffiecorner en als kunstenaar in het kunstatelier. Elke groep heeft zijn eigen sfeer en activiteiten. Het werk zorgt ervoor dat ze actief kunnen deelnemen aan de maatschappij.
Dagactiviteiten: 9.00 – 16.00 uur.

Feest- en verkleedkleding winkel
In de feest- en verkleedkleding winkel werken cliënten als winkelmedewerker. Zij helpen de klanten en werken achter de kassa, maar helpen ook om de winkel mooi in te richten en schoon te houden.

Kunstatelier
In het kunstatelier vervaardigen cliënten kunstwerken en andere kunstzinnige producten. De tekeningen en schilderijen worden gemaakt met hulp van diverse technieken en materialen. Cliënten ontwikkelen hun eigen stijl en persoonlijke techniek. Ze kunnen ook deelhandelingen verrichten zodat ook mensen met minder vaardigheden hier kunnen werken.

Textielatelier
Volgens vaste patronen en een vaste werkwijze maken de cliënten zo zelfstandig mogelijk verschillende pakken en kleding. Het is ook mogelijk te werken als winkelmedewerker of in de dienstverlening.

Bakkerij
In de bakkerij is het belangrijk hygiënisch te werken. De werkzaamheden zijn: ingrediënten wegen, schillen, mengen, kneden, de bakplaat vullen en tot slot de appeltaart van vlechtwerk voorzien. Iedereen is geconcentreerd en zo zelfstandig mogelijk aan het werk. Ook taarten, gevuld speculaas, koek en cake wordt er gebakken op bestelling én voor de koffiecorner.

Koffiecorner
Cliënten voeren diverse huishoudelijke werkzaamheden uit zoals het voorbereiden van de lunch, tafels dekken, afwassen, koffie en thee zetten en schoonmaken. Ook het bedienen van de klanten in de koffiecorner behoort tot de werkzaamheden.

Voor wie?

Voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Dagelijks zijn er ongeveer 46 cliënten aanwezig.

Dienstverlening

Elke cliënt heeft een persoonlijk ondersteuningsplan waarin is vastgelegd welke werkzaamheden aansluiten bij de interesse en mogelijkheden van de cliënt en de passende wijze van ondersteuning. De cliënt richt zich op de werkzaamheden waar hij affiniteit mee heeft en waarin hij zich kan ontwikkelen om te komen tot zo zelfstandig mogelijk werken.

Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Omgeving

De Bombardon ligt in het stadscentrum van Veenendaal. Het pand is geschikt voor rolstoelgebruikers. Iedere groep heeft zijn eigen gedeelte, maar onderling contact is gemakkelijk doordat alle onderdelen vanuit de centrale winkelruimte te bezoeken zijn.

  • Rolstoeltoegankelijkheid:  ja
  • Invalidentoilet aanwezig : ja
  • Lunch: cliënten nemen zelf hun lunch mee
  • Bereikbaarheid OV: ja
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ

Midden in het centrum van Veenendaal vindt u De Bombardon: vier prachtige ondernemingen onder één dak! De Bombardon is een kleurrijk verzamelgebouw, waar u onze cliënten aan het werk kunt zien.

Bekijk de website de Bombardon

Video op Youtube:
Burgemeester Kolff en raadsleden Veenendaal bakken en schilderen in De Bombardon


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Bezoekadres: Europalaan 310
3526 KS Utrecht
Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl