Zoeken Contact Menu

Reinaerde De Bombardon

print

Reinaerde De Bombardon

Feestwinkel, bakkerij, kunstatelier en koffiecorner voor mensen met een verstandelijke beperking.

Adres
Achterkerkstraat 14
Plaats
3901DS Veenendaal
Telefoon
0318 58 03 10
Reinaerde
Manager
Ingrid van Tweel
T. Manager
06 30 57 01 94

Openingstijden
Maandag:
9:00 uur
- 17:30 uur
Dinsdag:
9:00 uur
- 17:30 uur
Woensdag:
9:00 uur
- 17:30 uur
Donderdag:
9:00 uur
- 17:30 uur
Vrijdag:
9:00 uur
- 17:30 uur
Zaterdag:
9:00 uur
- 16:30 uur
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

Je kunt bij De Bombardon verschillende dingen doen. Je kunt aan de slag als naaister in het textielatelier. Je maakt dan kinder- en verkleedkleding. Je kunt ook werken in de winkel, bakkersmaatje zijn in de bakkerij of werken in de dienstverlening en in de bediening in de koffiecorner. Tenslotte kun je ook kunstenaar zijn in het kunstatelier. Elke groep heeft zijn eigen sfeer en activiteiten. Het werk zorgt ervoor dat je actief bent in de maatschappij.

Feest- en verkleedkleding winkel
In de winkel ben je winkelmedewerker. Je helpt de klanten, werkt achter de kassa én je helpt bij het inrichten en schoonhouden van de winkel.

Kunstatelier
In het kunstatelier maak je samen met de andere kunstenaars kunstwerken en andere bijzondere producten. Met hulp van diverse technieken en materialen maak je tekeningen en schilderijen en ontwikkel je je eigen stijl en techniek. Ook als je nog niet zoveel kunt of ervaring hebt, kun je hier best kleine klusjes doen.

Textielatelier
Volgens vaste patronen en op steeds dezelfde manier maak je in het atelier zo zelfstandig mogelijk verschillende kledingstukken. Daarnaast kun je ook werken als winkelmedewerker of in de dienstverlening.

Bakkerij
We bakken in de bakkerij taarten, gevuld speculaas, koek en cake op bestelling én voor de koffiecorner. Vind je het leuk om ingrediënten te wegen, te schillen, mengen, kneden, een bakplaat vullen of een appeltaart te vlechten? Dan is dit echt iets voor jou. Om in de bakkerij te werken is het belangrijk dat je geconcentreerd en met zo min mogelijk hulp kunt werken. We vinden het ook belangrijk dat je dat op een hygiënische manier kan.

Koffiecorner
Je doet diverse huishoudelijke werkzaamheden zoals het voorbereiden van de lunch, tafels dekken, afwassen, koffie en thee zetten en schoonmaken. Je bedient ook de gasten die in de koffiecorner iets komen drinken of eten.

Naast de werkzaamheden in de Bombardon, kun je vanuit de Bombardon ook buiten de winkel werken. Je kunt bijvoorbeeld helpen bij het boodschappen doen voor ouderen in de buurt, of bij activiteiten in het zorgcentrum, fruit snijden op school en bestellingen wegbrengen. We kunnen je hulp hierbij goed gebruiken!  

Voor wie?

Voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Dagelijks zijn er ongeveer 46 cliënten aanwezig.

Dienstverlening

Je werkt aan persoonlijke doelen die worden vastgelegd in een persoonlijk ondersteuningsplan. Hierin staat welke werkzaamheden aansluiten bij je interesse en mogelijkheden en wat  passende wijze van ondersteuning is. Je richt je op de werkzaamheden die je leuk vindt en waarin je je kan ontwikkelen om zo zelfstandig mogelijk te werken.

Methodiek(en)
  • BOL : Begeleid, Ontdekkend, Leren. Cliënten krijgen ontdekruimte in het aanleren van nieuwe vaardigheden. De denkvaardigheden van de cliënt worden op deze manier aangesproken en ontwikkeld
  • Positieve gezondheid : We kijken niet naar wat je beperkt, maar naar wat je wil. Eigen regie is het uitgangspunt.
Omgeving

De Bombardon ligt in het stadscentrum van Veenendaal. Het pand is geschikt voor rolstoelgebruikers. Iedere groep heeft zijn eigen ruimte, maar onderling contact is gemakkelijk.

  • Rolstoeltoegankelijkheid: ja
  • Invalidentoilet aanwezig : ja
  • Lunch: cliënten nemen zelf hun lunch mee
  • Bereikbaarheid OV: ja
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ

Midden in het centrum van Veenendaal vindt je De Bombardon: vier prachtige ondernemingen onder één dak! De Bombardon is een kleurrijk verzamelgebouw, waar je onze cliënten aan het werk kunt zien.

Bekijk de website de BombardonWachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl