Zoeken Contact Menu

Reinaerde De Batau

print

Reinaerde De Batau

Wonen in de wijk met begeleiding voor ouderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking

Adres
Zwaardenburg 54
Plaats
3437RP Nieuwegein
Telefoon
030 60 34 849
Reinaerde

Algemene beschrijving

De Batau is een groot vrijstaand huis en bestaat uit twee verdiepingen met een zolder en een tuin. Er zijn twee huiskamers ieder met een eigen zithoek, eethoek en keuken. Op de begane grond zijn vier zit-slaapkamers. Op de eerste verdieping zijn elf zit-slaapkamers en op de tweede verdieping negen zit-slaapkamers. De kamers variëren in grootte. De cliënten delen de badruimten en de toiletten. Alle kamers hebben een televisie en/of internetaansluiting.

Voor wie?

In de Batau wonen 23 cliënten in de leeftijd tussen 50 en 80 jaar. De cliënten hebben behoefte aan een huiselijke en warme sfeer. Naast ondersteuning en begeleiding, is er aandacht voor hun vaardigheden en voor aan leeftijd gerelateerde lichamelijke beperkingen.

Dienstverlening

Binnen de Batau wordt 24-uurs begeleiding geboden. ’s Nachts is er een slaapwacht aanwezig, waar de cliënten door middel van een spreek- luisterverbinding een beroep op kunnen doen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. Er is aandacht voor activering en lichamelijke beweging. Er wordt veel aandacht besteed aan goede persoonlijke verzorging en het creëren van een warme huiselijke sfeer. Voor cliënten die moeite hebben met traplopen is een stoeltjeslift aanwezig.

Methodiek(en)
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Vrijetijdsbesteding

In Nieuwegein worden verschillende vrijetijdsactiviteiten georganiseerd voor mensen met een beperking zoals; een soos, zwemmen en de avondvierdaagse. Daarnaast bezoeken cliënten “de Wilg”in Utrecht.

Omgeving

De Batau is gelegen in de wijk Batau-Noord in Nieuwegein. De sneltram is vlakbij en ook een bushalte is op korte afstand te vinden. Vlakbij is het winkelcentrum “Muntplein” waar alle dagelijkse boodschappen gekocht kunnen worden. Met de sneltram is het twee haltes naar het grote winkelcentrum “City Plaza” of kan men naar Utrecht reizen.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 4, 5, 6, 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl