Zoeken Contact Menu

Reinaerde Amstelkade

print

Reinaerde Amstelkade

Natuurkampeerterrein, theehuis en zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking.

Adres
Amstelkade 61
Plaats
3648KA Wilnis
Telefoon
0172 40 80 80
Reinaerde

Openingstijden
Maandag:
10:00 uur
- 15:30 uur
Dinsdag:
10:00 uur
- 15:30 uur
Woensdag:
10:00 uur
- 15:30 uur
Donderdag:
10:00 uur
- 15:30 uur
Vrijdag:
10:00 uur
- 15:30 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

April tot oktober: za.  en zon. 10.30 – 16.30 uur
Oktober t/m maart op zaterdag gesloten


Algemene beschrijving

Amstelkade is een monumentale boerderij met theehuis en natuurkampeerterrein midden in het Groene Hart. Cliënten werken in de horeca en verzorgen het land en de dieren. Het is mogelijk om zowel in de horeca als op de boerderij te werken. Er zijn diverse commerciële activiteiten in het restaurant, op de camping en bij de kano- en boot verhuur.

Werktijden maandag t/m vrijdag van 8.45 – 15.45.

Theehuis
Cliënten bereiden en serveren koffie, thee, broodjes en soep aan klanten en bezoekers. Zij helpen bij het maken en uitserveren van heerlijke high-teas. In de zomer bedienen zij ook buiten op het terras.

Zorgboerderij
Cliënten onderhouden het terrein en verzorgen de dieren. De werkzaamheden bestaan uit gras maaien, groenonderhoud, verven, klussen, werken met gereedschappen en verzogen en voeden van de dieren. In overleg met de medewerker wordt besproken welke werkzaamheden hij kan doen.

Voor wie?

Voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Per dag werken er 20 tot 24 cliënten. Zeven tot acht van hen werken in de horeca en de anderen werken op het land of in de verzorging van de dieren.

De deelnemers vinden het leuk om hard en netjes te werken. Cliënten die in het theehuis werken, zien er netjes uit en kunnen klanten vriendelijk te woord staan. Ze werken één tot twee keer per maand in het weekend. Hygiënisch werken is heel belangrijk. Cliënten van de zorgboerderij zijn redelijk zelfstandig en niet bang vieze handen te krijgen.

Dienstverlening

De begeleiders hebben ieder hun eigen taak in de ondersteuning. Er is altijd in ieder geval één begeleider aanwezig. De begeleiding is gericht op het vergroten van de kwaliteit van bestaan. Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in een ondersteuningsplan.

Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Omgeving

Amstelkade ligt op een bijzondere locatie midden in het Veenweidegebeid. Amsterdam en Utrecht liggen op 25 km. Er is een buurtbus die op bestelling vanaf station Woerden naar Amstelkade rijdt. Met de auto en de fiets is deze onderneming goed te bereiken.

  • Beperkt rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig
  • Cliënten nemen zelf hun lunch mee
  • Moeilijk bereikbaar met OV
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ

Amstelkade: Natuurkampeerterrein, Theehuis en Zorgboerderij
Genieten in het Groene Hart! Bekijk de website van Amstelkade


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl