Zoeken Contact Menu

Reinaerde De Akker

print

Reinaerde De Akker

Wonen in de wijk met begeleiding voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking met bijkomende problematiek

Adres
Uddelerschans 12
Plaats
3432XZ Nieuwegein
Telefoon
030 60 65 760
Reinaerde

Algemene beschrijving

De Akker is een grote woning die bestaat uit vier doorgebroken eengezinswoningen (het middenhuis) en twee kopwoningen. Opvallend is het open karakter. In het middenhuis zijn drie huiskamers met een centrale keuken. De kopwoningen hebben een eigen huiskamer en keuken. Er is een grote tuin over de gehele lengte van de woning. De woning heeft drie verdiepingen. Op de begane grond is één zitslaapkamer met eigen doucheruimte die aangepast is voor gebruik door een mindervalide cliënt. Deze ruimte is beperkt geschikt voor rolstoelgebruik. Op de eerste verdieping zijn elf zitslaapkamers met een vaste wastafel en een gemiddelde grootte van 12 m2. De cliënten in het middenhuis delen vijf toiletten en drie douches. De cliënten van de kopwoning delen toilet en doucheruimte. Alle kamers hebben een telefoon-, televisie en internetaansluiting. De zolderverdieping wordt gebruikt voor vrijetijdsactiviteiten.

Voor wie?

Binnen de Akker  wonen 18 cliënten van rond de dertig tot zeventig jaar. De cliënten hebben behoefte aan een huiselijke en warme sfeer. De cliënten willen zoveel mogelijk zelfstandig zijn. Zij krijgen waar nodig hulp bij verzorging en huishoudelijke activiteiten. De cliënten hebben allemaal werk of dagbesteding in directe omgeving.

Dienstverlening

Binnen De Akker is 24-uurs begeleiding met een slaapwacht aanwezig. De cliënten kunnen door middel van een akoestisch alarmsysteem een beroep op de slaapwacht doen. Dit geldt ook voor de cliënten van de kopwoningen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. Begeleiding wordt gegeven op basis van het methodisch kader Baas en is gericht op het bevorderen van zelfstandigheid van de cliënt. Hoewel de cliënten gescheiden leven in drie woonkamers worden er vaak gezamenlijke activiteiten ondernomen. Ook wordt er regelmatig bij elkaar koffie gedronken. De begeleiding richt zich op het bieden van een veilige en prettige woonomgeving. Van de cliënten die binnen de kopwoningen wonen wordt meer zelfstandigheid gevraagd dan van de cliënten van de middenwoning. De Akker biedt veel mogelijkheden om te participeren binnen de samenleving.

Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
Vrijetijdsbesteding

Reinaerde organiseert in huiselijke kring ontspanningsactiviteiten; zoals een barbecue,Sinterklaasfeest of kerstdiner. Begeleiding kan cliënten ondersteunen in het zoeken naar invulling van hun vrije tijd.
In Nieuwegein is vrijwilligersorganisatie De Wilg actief. Er worden wekelijks meer dan 50 activiteiten  georganiseerd; bijvoorbeeld, koken, sportieve, creatieve en soosactiviteiten.

Omgeving

De Akker is gelegen in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein. De woning ligt aan een rustige straat met weinig autoverkeer. Aan de voorzijde is er uitzicht over een brede sloot. Op loopafstand is er een park en een supermarkt. Er is een tramhalte op tien minuten loopafstand. Het winkelcentrum City Plaza en Utrecht is met de tram goed te bereiken.

Financiering
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.
Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl