Zoeken Contact Menu

Handvatten met zuignappen

Handvatten met zuignappen

Zoals ik in een vaag verleden (lees: één column geleden) zei, ga ik het eens hebben over reizen en het nijpende gebrek aan spontaniteit in deze. Over het algemeen is de reis naar je bestemming toe wel oké, op de wachttijden na (zie vorige stukje). Maar als je op je bestemming bent begint "het gedoe" pas, want je moet idealiter een aangepaste kamer hebben.

3e column 

Nu heb ik het voordeel dat ik 'n "gewoon" formaat rolstoel heb. Dus vaak zijn deurposten geen probleem. En zelf transfers (naar bijvoorbeeld 't bed) kan ik maken. Maar in bijvoorbeeld de badkamer wordt het problematischer. Om te douchen heb ik een douchestoel of krukje nodig en een toilet met van die handgrepen/beugels is ook wel een vereiste, (maar die zit weer alleen in de aangepaste kamer). Aangezien er daar vaak maar één of twee van zijn, is het essentieel om van te voren je bestemming te checken op beschikbaarheid. Weg is dat "even op de bonnefooi ertussenuit".

Dat vind ik nogal frustrerend want ik kan nooit even zomaar weg. Het gaat dus puur om het gebrek aan toegankelijke badkamers, want verder heb ik geen speciale wensen. Zolang ik door de deur kan is het oké. Bij hotels is het goed zichtbaar of en zo ja hoeveel aangepaste kamers er zijn, maar bijvoorbeeld Airbnb heeft er een handje van om "rolstoelvriendelijke woning" te verkondigen om vervolgens een fikse drempel (Barcelona) of een te smalle badkamerdeur (Berlijn) te hebben. En omdat je niet zomaar even snel een ander toegankelijk appartement hebt gevonden, ben je mooi "in de aap gelogeerd" (vreemde uitdrukking overigens).

Er is wel een oplossing bedenk ik net: handvaten met zuignappen. Die neem je mee en "plak" je tijdelijk op de muur, het enige wat je dan nog nodig hebt is een plastic (waterbestendige) stoel. Moet je wel een gladde wand hebben, bijvoorbeeld tegels, anders pakt de zuignap niet. En geen "guitig" drempeltje naar de badkamer toe. Hmmmm, toch eens een "spontane" stedentrip overwegen.