Zoeken Contact Menu

Even voorstellen

Even voorstellen

Laat ik me eerst maar even voorstellen: Ik ben Paul (Hendrix, zoals Jimmy). In Februari 2008 kreeg ik uit het niets een dubbele longontsteking. De doktoren dachten door me in slaap te houden dat de ziekte beter te bestrijden was. Maar zoals Murphy’s wet had ik dikke pech: ik kwam niet uit die slaap en gleed af in een coma en er kwam een of andere bacterie met moeilijke naam bij. En nee, er was in mijn geval niets in die coma (saai he?). Geen stemmen, geuren echt niets.

Toen ik uiteindelijk bij kwam, kon ik absoluut niks meer. Niet bewegen, niet slikken en niet praten. Echt vervelend, zeker als je twee masters communicatie achter je naam hebt staan. Om één of andere vage reden begon ik na een maand of tien weer wat te praten. Vanaf dat moment sterkte ik aan (alhoewel mijn onderbenen niets meer doen en mijn motoriet niet om over naar huis te schrijven is).

Flashforward naar nu: Ik woon bijna geheel zelfstandig bij Reinaerde in Utrecht. Ik doe vrijwilligerswerk bij een kringloopwinkel en houd van eten. Dus twee keer per week doe ik aan “compensatiefitness”. Ik heb mijn leven aardig op de rails. Ik zie er verder "normaal" uit (wat is dat anyway) maar er is dus een ERNSTIGE mismatch tussen hoe ik klink en ja, ok dan, ook een beetje er uit zie (door die rolstoel). En ik ben dol op haakjes plaatsen (zoals duidelijk mag zijn).

Ik houd van schrijven en ga regelmatig een column schrijven. Met deze column geef ik jullie een kijkje in mijn leven.

EW-270619 Reinaerde -Paul -Hendriks -7_klein