Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Reinaerde

Stagiair in Utrecht voor 16-32 uur p/w

Ben jij de stagiair die zich wil ontwikkelen tot een professionele beroepskracht?

Hoe je als Stagiair een positieve bijdrage levert

Als stagiair bij Reinaerde loop je stage op een vaste locatie. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteund en begeleidt.

Logeerhuis de Hondsrug biedt plaats aan twaalf logees verdeeld over twee aaneengesloten woningen. De leeftijd van de logees varieert tussen kind en jongere (4 – 18 jaar met uitloop tot +/-30 jaar).

Er wordt in twee groepen gelogeerd, de ene vleugel is ingericht voor logees met een ernstig meervoudige beperking en de andere woning op logees met bewegelijk gedrag en behoefte aan duidelijkheid en structuur. Het doel van logeren is dat iedereen zich prettig en veilig voelt in een andere situatie dan de thuis situatie, en dat de ouders/ verzorgers een korte of langere periode ontlast worden van de intensieve zorg voor hun thuiswonende kind.

Door jouw bijdrage worden de nachtjes logeren voor de cliënt nog leuker gemaakt! Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de kinderen en hun verwanten.

Thuis bij Reinaerde, Logeerhuis de Hondsrug

Logeerhuis de Hondsrug is geopend van woensdag tot maandag (in de vakanties de hele week). Cliënten kunnen hier zowel doordeweeks als in het weekend terecht, voor een nachtje, voor enige dagen, voor een weekend of voor een vakantie. Ieder half jaar wordt er een cliëntplanning gemaakt en hierop wordt de personele bezetting per dagdeel aangepast.

Het niveau van de doelgroep die komt logeren is dagbestedingsniveau. De kinderen zijn zorgbehoevend en hebben ondersteuning en zorg nodig. Er staan rond de 30 cliënten aangemeld.

De professionele begeleiders van de Hondsrug maken met ouders/ verzorgers afspraken over de verzorging en begeleiding van hun kind. Dit wordt vast gelegd in een verzorgingskaart en uiteindelijk verwerkt in het ondersteuningsplan dat afgestemd is op de individuele behoeftes van het kind. Vaste rituelen van thuis worden hierin zoveel mogelijk overgenomen.
Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De logees worden in groepjes van vier begeleid door een professionele begeleider die ondersteund kan worden door stagiaires en vrijwilligers. In de nacht is er een actieve nachtdienst aanwezig. Daarnaast is er een gedragsdeskundige aangesloten bij het logeerhuis die begeleiding ondersteunt in het begeleiden van complexe hulpvragen.

Elke logeerpartij proberen de begeleiders, stagiaires, vrijwilligers er samen met de logees weer een leuke tijd van te maken.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

We creëren de ideale omgeving om jezelf verder te ontwikkelen en met plezier te werken.. Zo kun je in elk geval bij een stage van minimaal 150 uur rekenen op:

 • Een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Goede en motiverende begeleiding, zodat je jezelf optimaal kunt ontwikkelen.
 • Inspraak in je rooster, zodat je privéleven en studie ook lekker blijven lopen.

Jouw talent als Stagiair

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden.

Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb/ben je ook:

 • Bezig met een MBO opleiding Pedagogisch Werk, Maatschappelijk Werk, Verzorgende IG of Begeleider gehandicaptenzorg.
 • Minimaal 16 uur in de week beschikbaar volgens een wisselend dienstenpatroon waarbij je ook in weekenden beschikbaar kan zijn.
 • Een flexibele houding en houd je van uitdagingBereid om de lichamelijke verzorging van de cliënten te verzorgen.
 • De vaardigheid om snel te schakelen, qua aanpak, benadering en situatie.

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld.

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen aan een leuke en leerzame stageplek willen we graag via een motivatiebrief van je weten;

 • Wie je bent, (naam, adres, telefoonnummer, mailadres)
 • Waarom je bij Reinaerde en natuurlijk bij Hondsrug stage wilt lopen
 • De naam van je school, welke opleiding je volgt, het niveau en het jaar
 • Hoe lang (periode) en hoeveel dagen per week je stage moet lopen
 • Wat zijn je vervoersmogelijkheden (heb je een rijbewijs en een auto of ben je afhankelijk van het O.V.)

Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met Margriet Pruijs of Annemarie Meindersma, begeleiders bij Logeerhuis Hondsrug via het nummer 06-22151928)