Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Reinaerde

Begeleider Kind en Jeugd in Utrecht – 28-32 uur p/w

Vind jij het een uitdaging om de hulpvraag van de cliënt te ontdekken? Leg jij de focus op de cliënt en zijn/haar behoeften in plaats van zijn of haar gedrag? Dan past deze vacature op de Marokkodreef bij jou.

Hoe je als Begeleider positieve energie brengt

De hulpvraag van onze cliënten vraagt van jou dat je verder kijkt dan het gedrag. Wij zoeken collega’s die de focus weten te verleggen van gedrag naar de onderliggende behoeften van de cliënt. Om dit te doen, werken we binnen het cluster intensieve begeleiding volgens vaste behandelmethodieken, zoals Triple-C. Zo kijken we per cliënt wat hij nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen.
Voor jou als begeleider betekent dit dat je stevig in je schoenen staat en dat je tegen een stootje kunt. Maar nog belangrijker is dat je een hart hebt voor de zorg voor deze bijzondere doelgroep. Want in de praktijk betekent dit dat je je niet laat afschrikken door een incident, maar blijft investeren in de relatie-opbouw. Dit doe je door rust en vertrouwen te brengen. Hierbij is zelfreflectie erg belangrijk; jouw gedrag werkt namelijk als spiegel voor de cliënt. De focus ligt op begeleiding van cliënten maar een stuk verzorging kan ook onderdeel zijn van je werk.
Aandacht hebben voor een zinvolle dag invulling voor deze cliënten is één van jouw belangrijkste taken.

Thuis bij Reinaerde

Op Marokkodreef 17 wonen en logeren jongeren tussen de 12 en 18 jaar en op Marokkodreef 7 verblijven kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Zij hebben een ernstige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals onder anderen autisme, trauma en/of hechtingsproblematiek.  Doordat jongeren sterk gevoelig zijn voor hun omgeving is het bieden van een vertrouwde en veilige omgeving iets waar begeleiders zich steeds bewust van zijn. De begeleider zorgt ervoor dat de cliënt, ook bij stress, op hem/haar en op een betekenisvol dagprogramma kan terugvallen. Op de groep vinden we “samen doen” belangrijk. Iedereen mag op zijn manier meedoen, met de hulp en nabijheid die hij of zij nodig heeft. Het is daarbij belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn en dat we zoeken naar de eigenheid van een ieder. De groep is dynamisch en actief.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat je als medewerker het beste uit jezelf haalt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Direct een vast contract bij gebleken geschiktheid na een proeftijd van 2 maanden.
 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak. Een Triple-C systeemtraining en coaching-on-the-job en een weerbaarheid training is onderdeel van je ontwikkeltraject.
 • Een salaris van maximaal €2.675,- bruto per maand of wanneer je al meer ervaren bent van maximaal €2.807,- bruto per maand op basis van 36 uur per week en natuurlijk 8% vakantiegeld.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt.
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof.
 • Je rooster stemmen we zoveel mogelijk met af, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen.

Jouw talent als Begeleider

Jij betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega’s en de mensen voor wie je het allemaal doet. Wat je in ieder geval voor deze rol meeneemt zijn:

 • Een mbo-opleiding richting zorg, minimaal op niveau 3
 • Je hebt ervaring met autisme of bent bereid om hierin geschoold te worden.
 • Je beschikt over een flinke dosis lef, geduld, inlevings- en doorzettingsvermogen.
 • Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en bent niet bang voor onverwachte situaties.
 • Je hebt een open en respectvolle houding en bent sociaal vaardig.
 • Je hebt respect voor andere culturen en achtergronden.

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag uiterlijk 30 december 2019 tegemoet. Mochten we na het lezen van je CV inschatten dat jij een goede kandidaat voor ons bent, dan bellen we je meteen. Na een gesprek vragen we je om een dienst met ons mee te lopen. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld.
Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met Tanya Maijer via het nummer 0630445772