Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Zeist

Begeleider Ouderensoos in den Dolder 8-16 uur p/w

Het werken met ouderen is jouw passie en jij zet jou creativiteit in om de cliënt een prettige oude dag te bezorgen.

Over de Ouderensoos

Op de ouderensoos bepaalt de cliënt het tempo. Maakt de cliënt een ontwikkeling door? Dan gaan we daar in mee. Zien we een achteruitgang? Dan passen we ons tempo aan. We zetten ons in om ongeveer 45 cliënten een zinvolle, prettige en comfortabele dag te bezorgen. We signaleren wat er speelt en spelen hierop in, bijvoorbeeld als er iets verandert in het gedrag, de mentale gesteldheid of  fysieke gezondheid.

Om het welzijn van de cliënten te bevorderen, werken we intensief samen met onze collega’s van wonen, expertises en verwanten. Daarnaast bieden we activiteiten die aansluiten bij interesses van de cliënten. Zo gaan we regelmatig wandelen of fietsen, koken en lekker eten of we maken samen een feestje met onze muziekinstrumenten. Omdat iedere cliënt uniek is, kijken we per persoon wat hij nodig heeft. Een goede sfeer staat altijd voorop, waarin rust afgewisseld wordt met reuring en structuur met een feestje.

Op de ouderensoos is geen dag hetzelfde! Naar deze groep komen cliënten met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 40 tot 90+ jaar, dit is een uitdagende doelgroep met diverse ondersteuningsvragen. Als begeleider neem je de cliënten het ene moment aan de hand mee en het andere moment geef je ze meer eigen regie. Jij biedt hen zowel dagelijkse verzorging als een breed aanbod aan activiteiten. Sommige cliënten bepalen zelf de indeling van hun dag in het lokaal en sluiten aan bij allerlei klussen en activiteiten. Andere hebben meer individuele aandacht nodig. Dit vraagt van jou dat je goed kunt afwisselen tussen het bieden van individuele- en groepsactiviteiten. Daarbij kun jij een huiselijke sfeer creëren en je richten op beleving of juist op het bieden van structuur. Als begeleider kun je kleine geluksmomenten creëren voor de cliënt. Samen met je collega’s kijk je per dag wat de cliënten nodig hebben en geef je vorm aan de dagelijkse zorg en invulling van de dag.

Hoe we je waarderen als begeleider

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons, daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op: 

  • Direct een vast contract bij gebleken geschiktheid.
  • Continu ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak. 
  • Een salaris van maximaal €2546,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 30) en natuurlijk 8% vakantiegeld. Het is ook mogelijk om als leerling op deze functie te starten, hier hoort een salaris van maximaal €1875,- bruto per maand bij (op basis van 36 uur).
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt.
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof. 
  • Ben jij begeleider B?, dan gaan we ook graag met jouw in gesprek.
  • Op deze locatie is toeslag van 5% op het salaris. 

Jouw talent als begeleider

Je komt terecht in een ervaren en kundig team. Als collega kun jij rust uitstralen en heb je geduld, je signaleert kleine dingen, kunt kleine stapjes zetten met cliënten en hier samen trots op zijn. Zowel collega’s als cliënten kun je met humor benaderen. In het aanbieden van activiteiten ben je creatief en als je muzikaal bent is dat helemaal mooi meegenomen! Affiniteit met de doelgroep en verzorging is een pré. Je neemt initiatief en bent een doorpakker. Als jij dan ook nog kunt reflecteren op je eigen handelen en open kunt communiceren met het team, wie weet ben jij dan wel onze nieuwe collega!

Wat je in ieder geval voor deze rol meeneemt

  • Jij bent 8 uur beschikbaar op maandag of 16 uur op maandag en woensdag. Eventueel kunnen de uren worden uitgebreid op de woonlocaties van Dennendal.
  • Werken op wonen is onderdeel van de werkzaamheden. Jij bent een harde werker en kunt voor een dienst op dagbesteding een opstart draaien of je draait af en toe een dienst op wonen.
  • Je bent leergierig en bereid je te verdiepen in de methodiek Urlings.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld, in het klein en in het groot.
Word jij blij van het lezen van deze vacaturetekst en het idee om op de Ouderensoos te komen werken? Solliciteer direct en uiterlijk 16 december 2019.

Eerst nog een vraag? Neem dan contact op met Simone Visser (Begeleider D) via het nummer 06-20448108.

Gesprekken worden gepland in overleg.