Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Kamillehof

Begeleider C– LVB+ Van trainingshuis naar appartement – 24 tot 32 uur per week

In deze uitdagende functie als Begeleider help je jongeren met een lichtverstandelijke beperking (LVB) met de verhuizing van een trainingshuis naar zijn appartement. Je ondersteunt iemand in een grote stap in iemands leven. Je bent er bij in de periode dat hij of zij op zich zelf gaat. zich settelt in het appartement.

Hoe je als Begeleider extra aandacht geeft voor de persoon in een belangrijke periode van zijn of haar leven

Geen dag is hetzelfde; je Stimuleert en vergroot kennis en vaardigheden van de cliënt. De mensen waarmee je werkt, hebben allemaal hun eigen achtergrond. De overeenkomst is dat zij allemaal een licht verstandelijke beperking hebben, maar hebben hun eigen ondersteuningsvraag.

Met elkaar dragen we bij aan een prettige en veilige woonomgeving waarin de cliënt zich goed voelt en kan ontwikkelen. Bij een verhuizing veranderd die woonomgeving. Jij en het team dragen er aan bij dat die overstap voor de cliënt zo prettig en veilig mogelijk blijft. We zijn hierbij gericht op het stimuleren en vergroten vaardigheden zodat de cliënt zich verder ontwikkelt.

Als begeleider C ben je verantwoordelijk voor opstellen en realiseren van de doelen uit het ondersteuningsplan van de cliënten. Samen met je collega's lever je een bijdrage aan een passend ondersteuningsaanbod op maat voor de cliënt en draag je bij aan een prettige en veilige woonomgeving, waarin de cliënt zich goed voelt en kan ontwikkelen.

Thuis bij Reinaerde de Kamillehof en de Ronde Steden

Reinaerde locatie de Kamillehof is een trainingslocatie waar 14 mensen wonen met een licht verstandelijke beperking en meestal bijkomende problematiek je kan hierbij denken aan verslaving en/of psychiatrische problematiek.

Reinaerde locatie de Ronde Steden ondersteunt 16 cliënten, met een licht verstandelijke beperking die wonen in appartementen verspreid over Houten. Dit kan zijn als in meerdere appartementen in 1 "normale" woning. In deze appartementen deel je de tuin, wasmachine en de voordeur met een aantal andere mensen. Ook is er een inloop waar gezamenlijk wordt gegeten, koffie momenten zijn en spelletjes of andere bezigheden/activiteiten met cliënten kunnen worden gedaan.

In april gaan deze locaties sluiten en gaan de meesten cliënten zelfstandig wonen in een appartement in een nieuw appartementencomplex in het centrum van Houten. Op deze nieuwe locatie heeft de cliënt alles voor zichzelf, maar is er ook een mogelijkheid voor nabijheid en gezelligheid. Er zijn dagelijks koffiemomenten en een aantal keer per week kan er gezamenlijk worden gegeten.

Op beide plekken wordt 24 uurszorg geboden. In het begin zal je meer groepsgerichte begeleiding uitvoeren, na de verhuizing zal je veel meer individuele begeleiding uitvoeren. Er wordt gewerkt met de methodiek Krachtig en zelfbewust.

Wij zoeken iemand die met ons wil bouwen naar een veilige woonomgeving voor cliënten

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak.
 • Een contract voor onbepaalde tijd uren bespreekbaar tussen de 24 en 32 uur per week.
 • Een salaris van maximaal € 2807,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 40) en natuurlijk 8% vakantiegeld.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt.
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof. Inspraak in je rooster, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen.

Jouw talent als Begeleider

Jij betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Wat je in ieder geval voor deze functie meeneemt zijn:

 • Minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding (bijvoorbeeld MZ, persoonlijk begeleider of SPW)
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het werken met mensen met een licht verstandelijke beperking.
 • Iemand die makkelijk kan schakelen van de ene naar de andere situatie en daarbij duidelijk en gestructureerd is.
 • Iemand met eigenheid, tact, iemand die goed kan stimuleren en empathisch is.
 • Een woonbegeleider die signaleert en bijzondere situaties bespreekt met collega's. Je houdt je daarbij aan afspraken om zo de ondersteuningsvraag voor de cliënten goed te kunnen waarborgen.
 • Je bent bereid om wisselende diensten te werken, ook in weekenden en feestdagen

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Maak jij graag contact met iedereen?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met Machteld de Raad, Manager, 0610131266.