Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Kamillehof

Stagiair– LVB+ Van trainingshuis naar appartement – 8 tot 36 uur per week

In deze stage help je jongeren met een lichtverstandelijke beperking (LVB) met de verhuizing van een trainingshuis naar een appartement. Je ondersteunt iemand in een grote stap in iemands leven. Je bent er bij in de periode dat hij of zij zich settelt in het appartement.

Hoe je als Stagiair extra aandacht geeft voor de persoon in een belangrijke periode van zijn of haar leven

Je ondersteunt mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) met bijkomende problematiek. Daarin werk je altijd onder de verantwoordelijkheid van een begeleider B of C op de locatie. Je leert heel veel over LVB maar ook over bijkomende problematiek. Daardoor leer je signaleren, handelen en begeleiden met deze doelgroep. Je mag onder verantwoordelijkheid van de stagebegeleider zelfstandig praktische zaken doen zoals boodschappen doen of koken maar ook spullen kopen voor het nieuwe appartement of de verhuizing doorgeven bij gemeente.

De cliënten die je ondersteund kunnen heel veel zelf. Soms hebben ze je nodig voor uitleg, kadering of het aanbrengen van structuur. Met elkaar dragen we bij aan een prettige en veilige woonomgeving waarin de cliënt zich goed voelt en kan ontwikkelen. Bij een verhuizing veranderd die woonomgeving. Jij en het team dragen er aan bij dat die overstap voor de cliënt zo prettig en veilig mogelijk blijft. We zijn hierbij gericht op het stimuleren en vergroten vaardigheden zodat de cliënt zich verder ontwikkelt.

Als stagiair(e) sta je altijd als extra op de locatie. Je werkt altijd onder een Begeleider B of C die tijdens de dienst de verantwoordelijkheid heeft over de locatie. Je mag met alles mee doen wat wij doen, maar de medewerker B of C houdt de verantwoordelijkheid. Zo heb je de rust om alles ook echt te ervaren. Je maakt op een mooie manier kennis met mensen met een beperking en je leert ongelooflijk veel, elke dag weer! Waar het eerste moment nog spannend is, omdat je de doelgroep niet kent, word je uiteindelijk gegrepen. Juist door het contact dat je maakt met de cliënten. En zo vliegt je stage voorbij.

Thuis bij Reinaerde de Kamillehof

Reinaerde locatie de Kamillehof is een trainingslocatie waar 14 mensen wonen met een licht verstandelijke beperking en meestal bijkomende problematiek. In april gaat deze locatie sluiten en gaan de meesten cliënten zelfstandig wonen in een appartement in een nieuw appartementencomplex in het centrum van Houten. Op beide plekken wordt 24 uurszorg geboden. Als je meeloopt met de diensten dan zal je in het begin van je stage meer groepsgerichte begeleiding zien, na de verhuizing zal je veel meer individuele begeleiding zien en uitvoeren. Er wordt gewerkt met de methodiek Krachtig en zelfbewust.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

We creëren de ideale omgeving om jezelf verder te ontwikkelen en met plezier te werken. Zo kun je in elk geval bij een stage van minimaal 150 uur rekenen op:

  • Een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto (vanaf 1-1-2020) per maand op basis van 36 uur.
  • Goede en motiverende begeleiding, zodat je jezelf optimaal kunt ontwikkelen.
  • Inspraak in je rooster, zodat je privéleven en studie ook lekker blijven lopen.
  • Je mag mee met alle inhoudelijke scholing en training die het nieuwe team Krijgt
  • Krijgt de mogelijkheid om mensen te ondersteunen in een hele specifieke tijd van hun leven

Jouw talent als Stagiair

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

  • Een (bijna afgeronde) opleiding Maatschappelijke Zorg of Social Work (mbo of hbo)
  • Inlevingsvermogen, zodat je situaties goed inschat en creativiteit om dingen op te lossen.
  • De vaardigheid om snel te schakelen, qua aanpak, benadering en situatie.
  • Je bent bereid om ook in de avonden en weekenden te werkenaffiniteit en ervaring met de doelgroepEen kritische blik, waarmee je ons scherp houdt op de best mogelijke werkwijze.
  • Een mooie dosis humor.

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Maak jij graag contact met iedereen?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met Machteld de Raad, Manager, 0610131266.