Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Dennendal, jong volwassenen

Begeleider B, Den dolder, jong volwassenen

Bij Reinaerde in Den Dolder, Bomenhof 4 op locatie Dennendal, zijn we op zoek naar een gemotiveerde begeleider voor jongvolwassen cliënten met een uitdagende begeleidingsvraag. Vind jij het een uitdaging om de hulpvraag van de cliënt te ontdekken? Leg jij de focus op de cliënt en diens behoeften in plaats van zijn of haar gedrag? Dan past deze vacature bij jou.

Werken met jongvolwassenen met een intensieve begeleidingsvraag

In een bosrijke omgeving in Den Dolder, ligt het instellingsterrein Dennendal. Op dit terrein zit oa de woonloactie Bomenhof 4. Op deze locatie wonen jongvolwassenen met een intensieve zorgvraag. Binnen deze locatie wonen 5 jongvolwassen dames en 3 jongvolwassen heren met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. Een van de jongvolwassen dames krijgt volledige 1 op 1 begeleiding  De beperkingen van deze cliënten zijn verschillend en bestaan uit autisme-spectrum stoornissen, psychische problemen en lichamelijke beperkingen. Het is een zeer dynamische groep, met ieder een unieke hulpvraag. Tegelijkertijd is de betrokkenheid van de clienten naar elkaar heel groot. Op Bomenhof 4 is een huiselijke sfeer en bieden we het normale leven zoveel mogelijk aan. Zo laat je hen succeservaringen opdoen en laat je hen merken dat ze erbij horen.  Mocht de cliënt zich niet begrepen voelen dan kan dit zich in moeilijk verstaanbaar gedrag uiten. Jij kijkt verder dan wat je op het eerste gezicht ziet. Zo ontdek je de onderliggende behoeften van de bewoner en de bijbehorende hulpvraag. Op Bomenhof 4 werken we volgens vaste behandelmethodieken, zoals Triple C (coach competenties en cliënten) om dit te realiseren. Daarbij ben je erop gericht dat ook jouw cliënten het gewone leven ervaren.

Je vind het leuk om met jong volwassen te werken en hun te helpen met hun daginvulling. Tegelijk heb je een hart voor de zorg. In de praktijk betekent dit dat je je niet laat afschrikken door een incident, maar blijft investeren in de relatie-opbouw. Je biedt rust en vertrouwen en kijkt daarbij ook kritisch naar je eigen handelen.

Jouw talent als begeleider?

 • Een mbo-opleiding richting zorg, op niveau 3,4 of een hbo opleiding.
 • Zin om de gekste momenten samen door te brengen; feestdagen, weekenden, avonden.
 • Je zit het beste op je plek alls je van bewegen houdt en je goed voelt bij een vaste dagstructuur.
 • Je kijkt verder dan het gedrag wat aan de opervlakte ligt en ziet de vraag die daaronder zit.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons, daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Direct een vast contract als na je proeftijd van 2 maanden blijkt dat je bij ons past.
 • Ons enorme trainingsaanbod vanuit ROOT. Check meteen alle opties en ontdek hoe jij jezelf kunt ontwikkelen. Sowieso is de Triple-C systeemtraining, coaching-on-the-job en een weerbaarheidstraining onderdeel van je ontwikkeltraject.
 • De Triple-C systeemtraining, coaching-on-the-job en een weerbaarheidtraining is onderdeel van je ontwikkeltraject.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 2675,-  bij 36 uur (FWG 35) voor begeleider B.
 • Een eindejaarsuitkering van 7,05% en natuurlijk 8% vakantiegeld.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt.
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, zoals een fiets- en sportregeling of extra verlof.
 • Je rooster stemmen we zoveel mogelijk met je af, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen.
 • Op deze locatie is een tijdelijke functietoeslag (tot 1 juli 2020) van toepassing van 5% van het bruto maandsalaris. Met defunctietoeslag erkennen we de toegenomen complexiteit van zorg op deze locatie.

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij de mens achter de beperking?

Dan pas je bij Reinaerde. Bij Reinaerde halen we energie uit de kleine dingen en het contact met elkaar. We ontvangen je solicitatie graag en nemen spoedig contact met je op.
Eerst nog een vraag? Bellen of appen kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met Esther Bouhuis, tel. 06-83330117.