Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde NW Utrecht

Jeugdhulpwerker (Ambulant begeleider D) op het Futuracollege in Woerden

Enthousiaste Jeugdhulperwerker gezocht voor het Futuracollege in Woerden

Jeugdhulpwerker (ambulant begeleider D),  16 uur, Woerden
Uiterste reactiedatum:

Locatie/afdeling
In 2015 is de gemeente Woerden gestart met een samenwerking tussen zorg en onderwijs waarbij jeugdhulpwerkers worden ingezet binnen het voortgezet onderwijs. De jeugdhulpwerker vanuit Reinaerde met expertise LVB is werkzaam op het Futura College, een praktijkschool in Woerden.

Als jeugdhulpwerker (ambulant begeleider D) ben je onderdeel van de zorgstructuur binnen de school. Je bent specialist op het gebied van LVB. De jeugdhulpwerker kan de koppeling maken tussen school en thuis. School schakelt de jeugdhulpwerker in op het moment dat er vragen of zorgen zijn over de thuissituatie. Daarnaast ondersteun je in de zorgstructuur op school.
Door preventieve, kortdurende, laagdrempelige inzet (±5 consulten) worden leerlingen ondersteund in het succesvol doorlopen van hun schooltraject en kan de thuissituatie hierin mee worden genomen.
Gemeenschappelijk doelen zijn:
- het verkleinen van het risico op schooluitval
- het verkleinen van het risico op doorstroom naar zwaardere zorg
- het realiseren van kortere en snellere routes naar benodigde zorg
- het versterken van het kennisniveau binnen de school en het pedagogisch klimaat voor leerlingen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek
- het koppelen van onderwijs en zorg, leren spreken van elkaars taal

Je biedt de volgende diensten binnen deze functie
- Signalering en preventie
- Interventies op de juiste plek
- Zorgstructuur op school ondersteunen
- Samenwerken met leerling, ouders en leerkrachten
- Samenwerken met diverse organisaties en gemeentes, kennis van de sociale kaart in Woerden e.o.
- Afleggen van huisbezoeken
- Screening en voeren van intakes

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en initiatiefrijke persoonlijkheid met het vermogen om in complexe begeleidingssituaties het hoofd koel te houden, die zowel zorginhoudelijk als op het gebied van coaching sterk is.
Je beschikt over doorzettingsvermogen, een systematische manier van werken evenals een betrouwbare en representatieve werkhouding.

Je hebt ruime werkervaring in ouder-kind begeleiding, LVB, ambulant werken en hebt kennis van het werken met complexe (gezins)systemen. Je werkt methodisch en consequent, kunt problemen analyseren en schakelt gemakkelijk tussen verschillende taken. Verder bewaar je rust en overzicht in hectiek en crisis. Je bent sterk in procesmatig werken, beschikt over een helikopterview en bewaart overzicht en structuur. Daarnaast ben je innovatief en pragmatisch.


Tot slot bezit je over een diploma richting zorg en welzijn op HBO niveau (HBO-MD-SPH-Pedagogiek of een hiermee gelijkgesteld diploma). Opleiding IAG is een pré?
De beschikking over rijbewijs en auto is voor deze functie een vereiste.


Wij bieden

Je krijgt een contract van 24 uur voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 45.

Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de functie, bel dan met Nicole Landzaat, manager, telefoonnummer 06-22737108