Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde IJsselveld Oost

Begeleider LVB+ in IJsselstein voor 32 uur p/w

Geniet jij van een doelgroep waarin elke dag anders is en wil jij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze cliënten? Dan komen wij graag met jou in contact!

Hoe je als Begeleider positieve energie brengt

Als Begeleider ondersteun jij de cliënten bij het vinden en/of behouden van een balans tussen draagkracht en draaglast, zodat ze zich vanuit hun mogelijkheden, dromen en wensen kunnen ontplooien. Hierbij werken we met het methodisch kader Krachtig en Zelfbewust en motiverende gesprekvoering. Met onze doelgroep is iedere dienst anders omdat de ondersteuningsvraag die de cliënten aan je stellen per moment verschilt. Het ene moment vraagt de cliënt om hulp bij een praktisch probleem of heeft de cliënt behoefte aan een praatje en een bak koffie. Op een ander moment wordt je gebeld door een buurtbewoner in verband met geluidsoverlast en moet je direct naar een van onze locaties. Kortom, elke dag is anders en daar geniet jij van! Je bent een kei in het inschatten van situaties en speelt hier vervolgens op in. Je werkt als onderdeel van een team waarin het belangrijk is dat je op elkaar kunt rekenen en waarin je er voor elkaar bent. Als er een incident heeft plaatsgevonden is er altijd een moment om dit met elkaar te bespreken.

Onze cliënten beschrijven jouw werk als volgt:

"Wij zoeken een begeleider die we kunnen vertrouwen. Die naar ons luistert en met ons mee denkt. Iemand die niet over ons oordeelt en de ruimte geeft om zelf regie te voeren over het leven. Accepteer onze keuzes, ook als we daarbij de fout ingaan en help ons als we daar om vragen maar zie ook onze ondersteuningsvraag als we daar zelf even niet voor open staan. Laat ons vooral niet los als we het moeilijk hebben, maar geef ons de kaders en de grenzen waarbinnen wij kunnen leren van onze ervaringen".

Thuis bij Reinaerde

IJsselveld Oost biedt ambulante ondersteuning aan ongeveer cliënten in IJsselstein en op twee kleinschalige woonlocaties voor mensen met een licht verstandelijke beperking met een intensieve ondersteuningsvraag die veelal voortkomt uit een belast verleden. Hierbij kan je denken aan dakloosheid, ernstige psychiatrische problematiek of verslavingsproblematiek. De leeftijd van de cliënten is zeer divers, tussen de 20 en 65 jaar.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat je als medewerker het beste uit jezelf haalt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

• Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak.
• Geen gedoe maar gelijk een contract voor onbepaalde tijd voor 32 uur per week.

• Een salaris van maximaal € 2.675,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35) en natuurlijk 8% vakantiegeld.
• Een eindejaarsuitkering van 8,33%, de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt.
• Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof.
• Je bent bereid in een onregelmatig rooster te werken aangezien we 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg bieden.

Jouw talent als Begeleider

• Je beschikt tenminste over een afgeronde MBO 3 opleiding (bijvoorbeeld MZ, of SPW) aangevuld met aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
• Het is een pré als je kennis hebt van psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematiek.

• Je kunt omgaan met agressie binnen een setting zonder drang of dwang.
• Het is belangrijk dat je out of the box kunt denken, dat (bijna) niets je te gek is, maar dat je ook grenzen kunt stellen.
• Van een uitdaging of een (te) gek idee moet je blij worden.
• Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties.
• Je krijgt veel ruimte van je leidinggevende om je eigen keuzes te maken. Dat vraagt kennis van je vak, lef en verantwoordelijkheidsgevoel.

Over Reinaerde

Voor 3000 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk of wonen. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan zouden wij wel eens een hele goede match kunnen zijn en zien wij graag uiterlijk 24 november 2019 je sollicitatie tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld.

Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Martine Krouwel-Kroon, Manager van de locatie via het nummer 06-30144920 (maandag t/m donderdag).