Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde De Heygraeff

Jij ziet hoe een bewoner zich gedraagt en verdiept je in de oorzaak daarvan.

Begeleider Intensieve Begeleiding– Woudenberg – 24-36 uur per week

Jij ziet hoe een bewoner zich gedraagt en verdiept je in de oorzaak daarvan. Dankzij jouw intensieve begeleiding bouw je een band op: jij ziet wie hij/zij echt is.

Krachtig en betrokken tegelijk als Begeleider

Jij kijkt verder dan wat je op het eerste gezicht ziet. Zo ontdek je de onderliggende behoeften van de bewoner en de bijbehorende hulpvraag. Binnen Intensieve Begeleiding werken we volgens vaste behandelmethodieken, zoals Triple C om dit te realiseren. Daarbij ben je erop gericht dat ook jouw bewoners het gewone leven ervaren. Samen bouwen jullie aan hun ontwikkeling, via een betekenisvolle daginvulling. Zo laat je hen succeservaringen opdoen en laat je hen merken dat ze erbij horen.

Je staat stevig in je schoenen en kan tegen een stootje. Tegelijk heb je een hart voor de zorg. In de praktijk betekent dit dat je je niet laat afschrikken door een incident, maar blijft investeren in de relatie-opbouw. Je biedt rust en vertrouwen en kijkt daarbij ook kritisch naar je eigen gedrag. Want je weet dat dit namelijk als spiegel werkt voor je cliënt. Je werkt de ene keer als 1-op-1 begeleider, dan weer als begeleider op een groep en soms bied je gewoon dagelijkse verzorging.

Thuis bij Reinaerde

Vlak naast het Henschotermeer, verscholen tussen de bomen, vind je de locatie De Heygraeff. Met onder andere het cluster Intensieve Begeleiding. Hier wonen cliënten met een verstandelijke beperking met een ontwikkelingsniveau van 0,5 tot 2,5 jaar. De beperkingen van deze cliënten zijn verschillend en bestaan uit autisme-spectrum stoornissen, psychische problemen en lichamelijke beperkingen. Jij observeert en luistert en ontdekt zo hun hulpvraag en bijbehorende behoeftes. Voelt de cliënt zich niet begrepen, dan kan dit zich in moeilijk verstaanbaar gedrag uiten, zoals (non-)verbale agressie. Dankzij jouw beheerstheid bied je veiligheid en breng je zo de cliënt weer tot rust.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons, daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Direct een vast contract als na je proeftijd van 2 maanden blijkt dat je bij ons past.
 • Ons enorme trainingsaanbod vanuit ROOT. Check meteen alle opties en ontdek hoe jij jezelf kunt ontwikkelen. De Triple-C systeemtraining, coaching-on-the-job en een weerbaarheidtraining is onderdeel van je ontwikkeltraject.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 2675,-  bij 36 uur (FWG 35) voor begeleider B.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 2807,- bij 36 uur (FWG 40) voor begeleider C.
 • Een eindejaarsuitkering van 7,05% en natuurlijk 8% vakantiegeld.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt.
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, zoals een fiets- en sportregeling of extra verlof.
 • Inspraak in je rooster, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen.

Jouw talent als Begeleider

Jij betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega’s en de mensen voor wie je het allemaal doet. Wat je in ieder geval voor deze rol meeneemt zijn:

 • Een mbo-opleiding richting zorg (zoals Verzorgende IG of Maatschappelijke Zorg), minimaal op niveau 3.
 • Ervaring met autisme of de bereidheid om hier alles over te leren.
 • Zin om de gekste momenten samen door te brengen; feestdagen, weekenden, avonden.
 • Een fiets, scooter of auto om op elk moment je werkplek te bereiken.
 • Met gevoel voor humor, doorzettingsvermogen en energie om nieuwe dingen te leren kom je het verst. Je hebt een natuurlijke interesse in deze doelgroep en kijkt echt naar de cliënt met zijn/haar eigen achtergrond. Je werkt graag samen met hun netwerk voor de beste aanpak.

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld, in het klein en in het groot. We ontvangen jouw sollicitatie graag. We bellen je snel na je sollicitatie, je loopt een paar uur mee in een team en binnen een week heb jij je contract.

Eerst nog een vraag? Bel of WhatsApp met Lieke of Bertine: 06-82301177.

Bekijk ook deze pagina om meer te weten te komen over de locatie en onze vacatures.