Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde

jij geeft aandacht en zorg aan de bewoners en Reinaerde heeft aandacht voor jou als professional met talent

Diverse begeleidersfuncties, 14 - 30 uur, woonlocatie, de Reiger, Bilthoven

Ben jij de nieuwe medewerker die, samen met collega's, wil bijdragen aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van mensen met een beperking? Wil jij je talent inzetten en jezelf ontwikkelen in een jong, positief team waar werkplezier belangrijk word gevonden? In een gesprek bespreken wat het beste bij jou past, er zijn verschillende begeleidersfuncties met verschillende doelgroepen.

Over de Reiger

Reinaerde de Reiger is een woonvoorziening in de wijk Brandenburg in Bilthoven bestaande uit vier woningen waar in totaal 26 volwassenen met een verstandelijke beperking wonen. De vier woningen en cliënten verschillen van elkaar en er wordt gewerkt in twee teams. In beide teams is er ruimte voor een nieuwe collega.

De teams zijn jong, positief ingesteld en sterk in ontwikkeling. Met elkaar zoeken we hoe de zorg steeds beter kan worden georganiseerd en goede zorg wordt verleend door professionele begeleiders!Daarom wordt in beide teams aandacht besteed aan de eigen ontwikkeling van elke begeleider, hoe kunnen talenten worden ingezet en op welke manier werken we prettig samen? Daarbij richten we ons op werkplezier en een gezonde werkdruk. Niet altijd eenvoudig, wel belangrijk in ons dagelijkse werk!

 

Jouw werk als begeleider

Je geeft vorm en uitvoering aan de dagelijkse ondersteuning en zorg. Woonvoorziening De Reiger heeft vier woningen, met elk een eigen doelgroep. De begeleiders van de twee woningen, Reiger 1 en Reiger 2, op de begane grond werken nauw met ekaar samen. Evenals de begeleiders van Reiger 3 en Reiger 4 op de eerste verdieping.

Op Reiger 1 wonen voornamelijk bewoners met een ernstige verstandelijke beperking. Als begeleider ondersteun je hen bij alle dagelijkse bezigheden, ook de dagelijkse verzorging is een belangrijk onderdeel van het werk. De sfeer in de groep is gemoedelijk en gezellig. De bewoners van Reiger 2 zijn meer op zichzelf gericht, jij als begeleider bent belangrijk in het ordenen van de dag en de bezigheden in het leven van de bewoners. Deze bewoners hebben minder ondersteuning nodig bij de ADL maar meer nabijheid en begeleiding tijdens alle dagelijkse activiteiten.

Op Reiger 3 wonen vooral jong volwassenen met een lichtere verstandelijke beperking. Zij hebben plezier in hun werk en alle activiteiten die zij in hun vrije tijd ondernemen. Als begeleider ondersteun je hen bij het maken van keuzes, bij het aangeven van wensen, maar ook van grenzen. Door zowel los te laten als te verbinden stimuleer je hen om zichzelf te zijn en om zichzelf te ontwikkelen. Op Reiger 4 wonen clienten met een matige of lichte verstandelijke beperking en veelal ook andere bijkomende problematiek. De begeleiding van deze bewoners is uitdagend en intensief, daarom werk je veelal samen met een collega op de groep. Als begeleider bied je een luisterend oor, begrenzing, ritme, relativering en veiligheid. Dat doe je natuurlijk altijd als begeleider maar deze bewoners geven het direct terug wanneer zij dingen niet begrijpen.

 

Jouw talenten als begeleider

Wij vinden het belangrijk dat je in staat bent je eigen mening te geven en om te luisteren, te enthousiasmeren en aan te sluiten. Omdat we gezamenlijk goede zorg realiseren is het aanspreken van elkaar belangrijk om tot afstemming te komen, je kunt reflecteren en het eigen handelen en dat van de ander bespreekbaar maken. Deze houding past bij de huidige koers van Reinaerde waarin medewerkers eigenaarschap tonen en vanuit eigenheid bijdragen aan het functioneren van het gehele team.

 • Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding (minimaal niveau 3).
 • Je bent geduldig, deskundig en hebt plezier in de dagelijkse verzorging van cliënten.
 • Je hebt visie op de zorg voor mensen met een beperking en kunt deze verwoorden en uitdragen.
 • Je benut kansen en betrekt anderen bij het uitvoeren van activiteiten.
 • Je hebt een heldere, open manier van communiceren, je geeft je eigen mening en luistert naar de ander. Je kunt overleggen.
 • Je bent open in wat je kunt en wat je wilt leren en ontwikkelen. Een collega die zich de komende tijd ontwikkelt tot de beschreven begeleider is zeker ook welkom.

Gesprekken

De gesprekken worden nog ingepland.

Hoe waarderen we je bij Reinaerde

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons, daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak. 
 • Geen gedoe maar gelijk een contract voor onbepaalde tijd voor 14-30 uur per week. 
 • Een salaris van maximaal € 2675,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35) en natuurlijk 8% vakantiegeld. 
 • Een eindejaarsuitkering van 7,05%, de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt. 
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof. 
 • Je rooster stemmen we zoveel mogelijk met af, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen.

 

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan zouden wij wel eens een hele goede match kunnen zijn. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Ben je na het lezen van de vacaturetekst steeds enthousiaster geworden en wil jij ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het team en aan de zorg en begeleiding van de bewoners van de Reiger ? Solliciteer dan direct. Wij kunnen niet wachten in ieder geval.  Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met de begeleiders van De Reiger 030 - 229 48 58 of met de manager;  Margreet van der Sluijs, 06-20925437

Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.