Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Meridiaan

Persoonlijk Begeleider, 32 uur, Merdidiaan, IJsselstein

Jij wilt samen met je team bouwen aan een prettig thuis voor onze cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking. Je brengt een luisterend oor, een oprecht advies en eerlijke hulp mee.

Hoe je als Begeleider een positieve bijdrage levert

Als Persoonlijk begeleider bij de Meridiaan is geen hulpvraag hetzelfde, je werkzaamheden zijn voornamelijk in contact momenten ingepland.
Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de ondersteuningsplannen voor jouw cliënten en bewaakt de voortgang hiervan. Je coacht je collega begeleiders waar nodig om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen en neemt deel aan multidisciplinaire overleggen. Uiteindelijk doel van jouw rol is om samen met je collega's een veilig en prettig leefklimaat neer te zetten voor de cliënten zodat zij de ruimte krijgen om de balans te vinden en te behouden tussen draagkracht en draaglast, waardoor zij zich vanuit hun mogelijkheden, dromen en wensen verder kunnen ontplooien. De methodiek waarmee gewerkt wordt is BAAS op de woonkern en krachtig en Zelfbewust voor de overige cliënten. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij iedereen kan zien zoals hij/zij is, zonder waardeoordeel.

Naast je werkzaamheden op locatie de Meridiaan kan het ook zijn dat je via ons planbureau op andere locaties binnen regio Lekstroom ingezet kan worden.

Thuis bij Reinaerde de Meridiaan

Locatie de Meridiaan biedt woonruimte en -begeleiding aan 39 cliënten met een matige tot lichte verstandelijke beperking. De Meridiaan bestaat uit een woonkern waar 24-uurszorg wordt geboden aan 11 cliënten met een matige verstandelijke beperking. Daarnaast wonen er 28 cliënten, op zichzelf in appartementen die begeleiding op afspraak ontvangen. Als begeleider bij de Meridiaan wordt je zowel binnen als buiten ingezet. Bij een slaapdienst kunnen alle 39 cliënten bij nood beroep op je doen.

Jouw kwaliteiten als Begeleider

Jij betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook: Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

 • Een afgeronde MBO 4 opleiding (bijvoorbeeld MZ, persoonlijk begeleider of SPW) en aantoonbare ervaring met het werken met mensen met een licht verstandelijke beperking.
 • Je hebt een open en proactieve werkhouding, je gaat respectvol om met cliënten en collega's en neemt passende verantwoordelijkheid voor de inhoud van je werk.
 • Je bezit vaardigheden om lijnen uit te kunnen zetten, te coördineren, plannen, evalueren en bijsturen.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Daarnaast ben je kritisch naar jezelf en je collega's toe en weet je dit te vertalen in het ontvangen en geven van feedback.
 • Je bent bereid in een onregelmatig dienstpatroon te werken, inclusief slaapdiensten.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Wij bieden je een interessante werkomgeving bij een organisatie die maatschappelijk toegevoegde waarde realiseert vanuit een omvangrijk en breed dienstenpakket.

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons en onze cliënten. Daarom doen we graag iets terug. We creëren een ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen. Wat we verder bieden:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak.
 • Geen gedoe maar gelijk een contract voor onbepaalde tijd voor 32 uur per week.
 • Een salaris van maximaal € 2.807 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 40) en natuurlijk 8% vakantiegeld.
 • Een eindejaarsuitkering van 7,05%, de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt.
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof.
 • Ruimte van je leidinggevende om je eigen keuzes te maken. Dat vraagt kennis van je vak, lef en verantwoordelijkheidsgevoel.

Over Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk of wonen. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan zouden wij wel eens een hele goede match kunnen zijn. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Voor 16 september kan je naar de locatie bellen via het algemene nummer 030-6868824. Vanaf 16 september kan je contact opnemen met Frank de Jong, Begeleider op de Meridiaan via 06-20387885.