Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Kapelweg 5

Begeleider B, Kapelweg 5 24-32 uur.

Bij Reinaerde in Den Dolder, locatie Kapelweg 5 zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde begeleiders. Vind jij het een uitdaging om de hulpvraag van de bewoner te ontdekken? Leg jij de focus op de bewoner en diens behoeften in plaats van zijn of haar gedrag? Dan past deze vacature bij jou.

Over de woning Kapelweg 5

In een bosrijke omgeving in Den Dolder, ligt de locatie Dennendal. Hier vind je onder andere de woning Kapelweg 5. Binnen Kapelweg wonen 5 bewoners in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar. De bewoners hebben een verstandelijke beperking met een ontwikkelingsleeftijd van 2 tot 3 jaar. De beperkingen van deze bewoners zijn verschillend en bestaan uit autisme-spectrum stoornissen, psychische problemen en hechtingsproblematiek. Hun hulpvraag is divers, aan jou de taak om te onderzoeken wat deze hulpvraag is. Mocht de bewoner zich niet begrepen voelen dan kan dit zich in moeilijk verstaanbaar gedrag uiten, zoals (non-)verbale agressie.

Hoe zet jij je talent als begeleider B in

De hulpvraag van onze bewoners vraagt van jou dat je verder kijkt dan hun gedrag. Wij zoeken collega’s die de focus weten te verleggen van gedrag naar de onderliggende behoeften van de bewoner. Om dit te doen, werken we binnen het cluster intensieve begeleiding volgens vaste behandelmethodieken, zoals Triple C.  Als begeleider ben je verantwoordelijk voor de intensieve begeleiding van jong volwassen met complexe problemen. Dit doe je aan de hand van Triple C: een behandelmodel waarin het erom draait jong volwassen het gewone leven ervaren. 

Werken vanuit de Triple C gedachte betekent voor jou dat jij als begeleider je verdiept in de bewoners om hem of haar echt te leren kennen. De hulpvraag van onze bewoners vraagt van jou dat je verder kijkt dan hun gedrag Wij zoeken collega's die de focus weten te verleggen van gedrag naar de onderliggende behoeften van de bewoner. Je bent oprecht nieuwsgierig naar hoe je het kind en jongere kan ondersteunen in zijn of haar behoeften. Je geeft hen zoveel mogelijk ruimte om zelf keuzes te maken. Je denkt in mogelijkheden en niet vanuit de beperking. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de doelen die opgesteld zijn binnen het individuele ondersteuningsplan. Samen met de bewoner en haar of zijn gezin ga je op zoek naar de best passende begeleiding en een zinvolle dag invulling. Je draagt bij aan een prettige en veilige omgeving waarin de bewoner zich thuis voelt. 

Voor jou als begeleider B betekent dit dat je stevig in je schoenen staat. We zoeken collega’s die tegen een stootje kunnen, maar ook een hart hebben voor de zorg. In de praktijk betekent dit dat je je niet laat afschrikken door een incident, maar blijft investeren in de relatie-opbouw.   

De bewoners van Kapelweg 5 hebben behoefte aan een actieve dag invulling, waarbij de begeleider balans moet aanbrengen tussen het kunnen en aankunnen van elke individuele bewoner. De bewoners hebben het nodig dat de begeleider uitdagingen met hun aandurft te gaan om verdere ontwikkeling mogelijk te maken.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons, daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

  • Direct een vast contract bij gebleken geschiktheid na een proeftijd van 2 maanden.
  • Continue ontwikkelmogelijkheden waaronder een Triple-C systeemtraining en coaching-on-the-job en een weerbaarheid training is onderdeel van je ontwikkeltraject.
  • Een salaris van  maximaal € 2675,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35) en natuurlijk 8% vakantiegeld.
  • Een eindejaarsuitkering van 7,05%, de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt.
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof.
  • Je rooster stemmen we zoveel mogelijk met af, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen.

Jouw talent als Begeleider B

Jij betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega’s en de mensen voor wie je het allemaal doet. Wat je in ieder geval voor deze rol meeneemt zijn: 

  • Een mbo-opleiding richting zorg, minimaal  op niveau 3
  • Je hebt ervaring met autisme of bent bereid om hierin geschoold te worden
  • Je bent bereid om wisselende diensten te werken (ochtend vanaf 07:30 en avond tot 22:00 uur), ook in weekenden en op feestdagen.

Bij Kapelweg 5 zoeken we collega’s met gevoel voor humor, doorzettingsvermogen en energie om nieuwe dingen te leren. Je hebt aandacht voor de context waar iemand zich in bevindt. Tot slot heb je affiniteit met de doelgroep en vind je het leuk om te werken met mensen met een beperking en samen met zijn/ haar netwerk op zoek te gaan naar hun behoeften.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld, in het klein en in het groot. Solliciteer direct. Eerst nog een vraag? Bel of app met Lisa Beckmann 06-83084590

Voor meer informatie mail naar recruitment@reinaerde.nl