Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Dagbestedingscentrum De Werkspecht

Enthousiaste stagiaire gezocht voor de Werkspecht in Maarssenbroek

Ben jij flexibel en ondernemend en op zoek naar een leuke, inspirerende en leerzame stageplek? Dan is een stageplaats bij de Werkspecht misschien iets voor jou! Wij hebben mogelijkheden voor zowel MBO- als HBO-studenten. Je doet bij ons ervaring op met mensen met een licht verstandelijke of een ernstig meervoudige beperking. Door de ondersteuning van een deskundige werkbegeleider leer je de theoretische kennis in de praktijk toe te passen.

Stage lopen bij Reinaerde

Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteund en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten.

De stageplek

Reinaerde Dagcentrum de Werkspecht is een centrum voor werk en dagbesteding voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Er werken ongeveer 80 cliënten, verdeeld over 5 dagen en 7 groepen. In de ondersteuning ligt de nadruk op het stimuleren van de zelfredzaamheid, het aanbieden van een gevarieerd en uitdagend dagprogramma en het hanteren van de verschillende methodieken.

Wat vragen wij

- Je volgt de MBO opleiding: Maatschappelijke Zorg (niveau 3), Maatschappelijke Zorg (niveau 4), Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (niveau 3), Verpleegkunde (niveau 4) of HBO opleiding Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening
- Je loopt minimaal 14 uur in de week stage,
- Een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren
- We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.

Wat bieden wij 

Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.) We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Daarnaast wordt je begeleidt door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider die gebruik maakt van onze stagetoolbox. Wij werken met een eigen stageovereenkomst die geldt naast de stageovereenkomst/praktijkovereenkomst die de opleidingen gebruiken.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie of met vragen kun je terecht bij Pascal van Eck of Petra Bergman op telefoonnummer: 0346 58 39 00