Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Eetatelier Houten

Begeleider B met Horeca talent

Begeleider B, 24 uuur, Eetatelier in Houten

Ben jij een aanpakker en een doorpakker? Ben je flexibel en heb je geduld? Heb je doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen? Ben je communicatief vaardig en servicegericht? Ben je stressbestendig, besluitvaardig, gestructureerd en een teamplayer? En heb je ook nog lef en gevoel voor humor? Dan hebben we een geweldige baan voor je!

 Over het Eetatelier

Bij biologisch eetcafé EetAtelier in centrum Houten werken mensen met een beperking die zich elke dag voor 100% inzetten om gasten van dienst te zijn. We bieden deze mensen de mogelijkheid om zich op hun eigen niveau maximaal te ontwikkelen in hun zelfredzaamheid en op het gebied van arbeidsvaardigheden en specifieke horeca vaardigheden.

Samen met Eetatelier To Go! (afhaal en catering) en KoffieAtelier (horecaterras in Huis van Houten) vormt deze locatie een schakel in een leer-werktraject voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt.

De openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur (keuken open tot 21:00 uur). Op maandag wordt er getraind en is de grote schoonmaak.

Voor Eetatelier zijn wij op zoek naar een ondernemende, positief ingestelde begeleider B met ervaring in de ondersteuning van mensen met een beperking in een werksituatie en ervaring met Horeca.

Jouw werk

Goede dienst- en zorgverlening in combinatie met een horeca onderneming levert  een interessant spanningsveld op.

Uitgangspunt is het belang van de client, maar tegelijkertijd zoek je constant naar de juiste balans, waarbij je zorgt voor een veilige werkomgeving en een prettige werksfeer. Je weet clienten te stimuleren en samen met clienten en collega’s stel je de gasten centraal. Zo zorg je dat ook de onderneming op en top draait

Als begeleider B ondersteun je cliënten conform het ondersteuningsplan. Je ondersteunt de cliënten gericht op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, sociale en arbeidsvaardigheden, het gevoel van eigenwaarde, het maken van eigen keuzes, werk, maatschappelijke en sociale participatie. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het team en assisteert de begeleider C met het opstellen van de individuele ondersteuningsplannen en rapportages. Je onderhoud contact met verwanten van de cliënt en instanties die van belang zijn voor de begeleiding. 

Samen met collega’s ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de hele onderneming, zowel het atelier, de winkel als de horeca. Omdat het zwaartepunt ligt op het horecavlak wordt er ook ’s avonds, in het weekend en op sommige feestdagen gewerkt.

Opleidingsniveau en functie-eisen

Je hebt

 • Een relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3
 • Ervaring in de functie van begeleider B
 • Ervaring in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en in het werken met de verschillende doelgroepen in een werksetting.
 • Ervaring met werken in de horeca.
 • Een proactieve en professionele ondernemende werkhouding.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Een commerciele instelling.
 • Geduld, inlevingsvermogen en tact

Je kunt

 • Methodisch en planmatig werken, maar bent ook flexibel.
 • Zowel solistisch werken als in teamverband werken.
 • Goed overweg met het geven en ontvangen van feedback.
 • Overzicht bewaren en rust brengen in elke situatie.

Je bent

 • In staat mensen te motiveren en te enthousiasmeren.
 • Servicegericht.
 • Oplossingsgericht
 • Enthousiast, energiek en positief ingesteld

 En je staat sterk in je schoenen.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Een contract van 24 uur per week, voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd. Een salaris van max. € 2675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%. Reinaerde biedt een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) aan. Het MKA biedt onder andere een fiets- en sportregeling, bruto-netto uitruil van reiskosten, kopen van extra verlof. Werken met een leuk, enthousiast team. Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Zie jij in elke beperking een kans? 

Dan pas je bij Reinaerde. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld, in het klein en in het groot. Solliciteer direct en uiterlijk 22 augustus 2019. Eerst nog een vraag? Neem dan contact op met Guido Raes; 06-22859224 of Imke Laribij; 030-6353398