Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Dennendal Intensief

Begeleider B, 24 - 36 uur intensieve begeleiding, Locatie Dennendal

Bij Reinaerde regio Zeist (locatie Dennendal) zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde begeleiders voor het cluster intensieve begeleiding. Vind jij het een uitdaging om de hulpvraag van de cliënt te ontdekken? Leg jij de focus op de cliënt en diens ontwikkeling in plaats van zijn of haar gedrag? Dan past deze vacature bij jou.

Over het cluster intensieve begeleiding

In een bosrijke omgeving in Den Dolder, ligt de locatie Dennendal. Hier vind je onder andere het cluster intensieve begeleiding. Binnen intensieve begeleiding wonen cliënten met een verstandelijke beperking met een ontwikkelingsniveau van 0,5 tot 2,5 jaar. De beperkingen van deze cliënten zijn verschillend en bestaan uit autisme-spectrum stoornissen, psychische problemen en lichamelijke beperkingen. Hun hulpvraag is divers, aan jou de taak om te onderzoeken wat deze hulpvraag is. Mocht de cliënt zich niet begrepen voelen dan kan dit zich in moeilijk verstaanbaar gedrag uiten, zoals (non-)verbale agressie. 

Hoe zet jij je talent als begeleider B in

De hulpvraag van onze cliënten vraagt van jou dat je verder kijkt dan hun gedrag. Wij zoeken collega’s die de focus weten te verleggen van gedrag naar de onderliggende beweegreden van de cliënt. Om dit te doen, werken we binnen het cluster intensieve begeleiding volgens vaste methodieken, zoals Tripple C (Coach, Competenties en Cliënten). Zo kijken we per cliënt wat hij nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen. 

Voor jou als begeleider B betekent dit dat je stevig in je schoenen staat. We zoeken collega’s die tegen een stootje kunnen, maar ook een hart hebben voor de zorg. In de praktijk betekent dit dat je je niet laat afschrikken door een incident, maar blijft investeren in de relatie-opbouw. Dit doe je als begeleider B door rust en vertrouwen te brengen. Hierbij is zelfreflectie erg belangrijk; jouw gedrag werkt namelijk als spiegel voor de cliënt. De focus ligt op begeleiding van cliënten, maar een stuk verzorging kan ook onderdeel zijn van je werk. Je kunt als 1-op-1 begeleider worden ingezet, maar kan het ook zijn dat je meerdere cliënten in groepsverband begeleidt. 

De betekenis van Reinaerde

Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. Ieder vanuit zijn eigen rol, positie en professie. We staan bekend om onze professionele en kwalitatieve diagnoses, behandelingen en coaching en zijn innovatief als het gaat om bijvoorbeeld preventie. Zo bieden we mensen met een beperking de best mogelijke begeleiding. 

Bij alles wat we doen streven we naar duurzame oplossingen, die voortkomen uit de verbinding die we aangaan. We kijken echt naar de mensen die we ondersteuning bieden, naar wat zij nodig hebben en hoe zij een zinvolle plek kunnen hebben in de samenleving.

 Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons, daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op: 

  • Direct een vast contract bij gebleken geschiktheid na een proeftijd van 2 maanden.
  • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak.
  • Een salaris van maximaal € 2675,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35) en natuurlijk 8% vakantiegeld.
  • Een eindejaarsuitkering van 7,05%, de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt.
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof.
  • Je rooster stemmen we zoveel mogelijk met af, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen. 

Jouw talent als Begeleider B

Jij betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega’s en de mensen voor wie je het allemaal doet. Wat je in ieder geval voor deze rol meeneemt zijn: 

  • Een mbo-opleiding richting zorg, minimaal op niveau 3
  • Je hebt ervaring met autisme of bent bereid om hierin geschoold te worden.
  • Je bent in bezit van eigen vervoer om naar Dennendal te reizen (de locatie is slecht bereikbaar met het OV).
  • Je bent bereid om wisselende diensten te werken (ochtend vanaf 06:45 en avond tot 22:15 uur), ook in weekenden en op feestdagen.

 Op Dennendal zoeken we collega’s met gevoel voor humor, doorzettingsvermogen en energie om nieuwe dingen te leren. Tot slot heb je affiniteit met de doelgroep en vind je het leuk om te werken met mensen met een beperking.

 Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld, in het klein en in het groot. Solliciteer direct en uiterlijk 31-08.  Eerst nog een vraag? Neem dan contact op met Bianca Bos, 06-51378530