Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Loerickerstee

Stagiaire, 16-32 uur, Loerickerstee, Houten

Ben jij de stagiair die zich wil ontwikkelen tot een professionele beroepskracht?

Stagelopen bij Reinaerde

Ontwikkeling, leren en mensen in hun kracht zetten staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het bovendien belangrijk om toekomstig personeel goed op te leiden. Door stage te lopen doe je ervaring op en door de ondersteuning van een deskundige werkbegeleider leer je de theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Daarnaast draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zichzelf kunnen zijn. Het doel van de ondersteuning is bijdrage aan een prettige logeerpartij. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten.

Over Reinaerde Loerickerstee

Loerickerstee maakt deel uit van een ruim opgezet woon-, zorg en gezondheidscentrum. In het gezondheidscentrum is een receptie en grand café aanwezig. Binnen dit complex hebben 13 cliënten van Reinaerde een eigen appartement. Deze appartementen bevinden zich op de bovenste (derde) etage van het gebouw.  Er wonen cliënten van de leeftijd van 49 tot 88 jaar oud, met een lichte tot matige verstandelijke beperking, die de bescherming van deze woonvorm nodig hebben, maar die op het gebied van dagelijkse verzorging grotendeels zelfstandig zijn. In ieder appartement is een kleine keuken. De meeste cliënten maken gebruik van het eten beneden in het grand café of koken zelf of maken gebruik van voorbereide maaltijden. De cliënten ervaren op grond van leeftijd toenemende lichamelijke problematiek.

Er is op de Loerickerstee doordeweeks begeleiding aanwezig van 7.00 uur tot 22.00 uur en tijdens weekeinden van 8.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast kunnen de cliënten van Reinaerde door een noodknop te gebruiken ’s nachts een beroep doen op de nachtdienst van het verzorgingshuis. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt.  

Daarnaast kunnen de cliënten binnen deze locatie gebruik maken van activiteiten die door het verzorgingshuis georganiseerd worden. Hierbij valt te denken aan; koffieochtend, spellenmiddag, muziekuitvoeringen of bingo.Omgeving Loerickerstee ligt in vriendelijke ruim opgezette rustige wijk in Houten Zuid. Het winkelcentrum en het treinstation Castellum liggen op loopafstand.

Bij de Loerickerstee wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van de methodiek Krachtig en zelfbewust en Urlings. Bij de methodiek Krachtig en Zelfbewust wordt er gekeken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten. Urlings is gericht op het hebben van een prettige en comfortabele oude dag, dat cliënten geaccepteerd worden zoals ze zijn met al hun eigenaardigheden (accent ligt op aanpassen van de omgeving aan de cliënt), dat kennis en vaardigheden die ze hebben in stand worden gehouden en dat de cliënten respectvol worden begeleid in hun proces van lichamelijke en/ of psychische achter- uitgang.


Jouw kwaliteiten als stagiaire

 • Je volgt een MBO opleiding: Pedagogisch Werk, Maatschappelijk Werk, Verzorgende IG, Verpleegkunde, Begeleider gehandicaptenzorg.
 • Je moet minimaal 16 uur stage lopen in de week dit volgens een wisselend dienstenpatroon. Hierbij wordt verwacht dat de stagiair om het weekend stage komt lopen.
 • Indien mogelijk ook in school vakanties omdat er dan veel logeerkinderen aanwezig zijn. Extra uren mogen andere weken weer terug genomen worden.
 • Je hebt een praktijkovereenkomst (vanuit school); met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren.
 • Aan de stage zijn leeropdrachten/leerdoelen verbonden.
 • We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces.
 • Je bent flexibel.
 • Je houd van een uitdaging.


Hoe waarderen wij stagiaires bij Reinaerde

 • Indien je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg. (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.)
 • Reinaerde bied je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen.
 • Een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider die door middel van de stagetoolbox zorgt voor de juiste begeleiding op de stageplaats.
 • Reinaerde werkt met een eigen stageovereenkomst die geldt naast de stageovereenkomst/praktijkovereenkomst die de opleidingen gebruiken.

Zie jij in elke beperking een uitdaging?

Dan pas je bij Reinaerde. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld, in het klein en in het groot. Solliciteer direct en uiterlijk 30 september 2019. Eerst nog een vraag? Neem dan contact op met de collega's van Loerickerstee , 030 –6301831