Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Wetering

Begeleider C, Dagcentrum de Wetering, 24 uur, Heygraeff

Dagcentrum Wetering ligt op De Heygraeff in Woudenberg, een terrein met veel groen, in de buurt van een bos en het Henschotermeer. Naar dagcentrum Wetering komen vooral cliënten die al wat ouder zijn, met een (zeer) ernstig verstandelijke beperking.

Over dagcentrum De Wetering

Op Dagcentrum Wetering bepaalt de cliënt het tempo. Maakt de cliënt een ontwikkeling door? Dan gaan we iets sneller. Zien we een achteruitgang? Dan passen we ons tempo aan. We zetten ons in om ongeveer 45 cliënten een zinvolle, prettige en comfortabele dag te bezorgen. We signaleren wat er speelt en spelen hierop in, bijvoorbeeld als er iets verandert in het gedrag, de mentale gesteldheid of  fysieke gezondheid.

Om het welzijn van de cliënten te bevorderen, werken we intensief samen met onze collega’s van wonen, expertises en verwanten. Daarnaast doen we activiteiten die aansluiten bij interesses van de cliënten. Zo gaan we regelmatig wandelen of fietsen, laten de cliënten genieten in onze snoezelruimte of we maken samen een feestje met onze muziekinstrumenten. Omdat iedere cliënt uniek is, kijken we per persoon wat hij nodig heeft. Een goede sfeer staat altijd voorop, waarin rust afgewisseld wordt met reuring en structuur met een feestje.

Hoe zet jij je talent als begeleider C in

De cliënten hebben diverse ondersteuningsvragen. Als begeleider neem je de cliënten het ene moment aan de hand mee en het andere moment geef je ze meer eigen regie. Sommige cliënten bepalen zelf de indeling van hun dag in het lokaal en sluiten aan bij allerlei klussen en activiteiten. Andere hebben meer persoonlijke aandacht nodig. Dit vraagt van jou dat je duidelijk bent en cliënten het gevoel geeft dat ze mogen zijn wie ze zijn. Samen met je collega’s kijk je per dag wat de cliënten nodig hebben en geef je vorm aan de dagelijkse zorg en invulling van de dag.

Hoe we je waarderen als begeleider C

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons, daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op: 

  • Direct een vast contract bij gebleken geschiktheid na een proeftijd van 2 maanden. 
  • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak. 
  • Een salaris van maximaal € 2807,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 40) en natuurlijk 8% vakantiegeld.
  • Een eindejaarsuitkering van 7,05%, de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt.
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof. 
  • Je rooster stemmen we zoveel mogelijk met af, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen.

Jouw talent als begeleider C

Jij bent een begeleider met een visie op de doelgroep en het verder brengen van dagbesteding. Je bent iemand die stevig in zijn schoenen staat, die het team kan coachen en aansturen. Je bent bekend met methodieken als Urlings en LACCS of bereid je hierin te verdiepen. Je pikt signalen rondom de zorg van de cliënt snel op en hebt affiniteit met medische zorg.

Als nieuwe collega ben je communicatief sterk, zowel in woorden als op papier. Je neemt initiatief en kunt teamprocessen sturen. Je hebt geen moeite met multidisciplinair werken en bent niet bang om te vernieuwen en je team hierin mee te nemen. Als je dan ook nog lef hebt, ondernemend bent, creatief kan denken en met een frisse blik binnenkomt, ben je helemaal onze perfecte collega!

Wat je in ieder geval voor deze rol meeneemt zijn:

  • Een afgeronde mbo-opleiding richting zorg, minimaal op niveau 4;
  • Jij bent 24 uur per week beschikbaar, eventueel kunnen de uren uitgebreid worden door dat je ingezet wordt binnen regio Woudenberg;
  • Jij hebt ervaring als begeleider C;
  • Je hebt ervaring met de doelgroep (de ouder wordende cliënt);

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld, in het klein en in het groot. Solliciteer direct en uiterlijk 1 september 2019. Eerst nog een vraag? Neem contact op met het Planbureau van regio Woudenberg op 033 - 28 68 749. Meer specifieke vragen over de locatie? Neem dan contact op met de manager, Carlie van Hamersveld op 06 – 51 35 53 45.

Word jij blij van het lezen van deze vacaturetekst en het idee om op dagcentrum Wetering te komen werken? Solliciteer dan direct, wie weet zien we je snel!