Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Faciliteiten en middelen

Stagiair(e) MBO, 7-32 uur, Serviceteam Koningin Wilhelminalaan,Utrecht

Kom jij ons team versterken? Wij zoeken een stagiaire (m/v) voor het Serviceteam aan de Koningin Wilhelminalaan. Een unieke stageplek in het kantorenpand van Reinaerde: Ben jij degene die we zoeken? Vanaf begin september 2019 is er weer ruimte voor een nieuwe stagiaire die van aanpakken weet!

Het Serviceteam is aanwezig van maandag tot en met vrijdag. Stagedagen zijn in overleg af te stemmen.

Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteund en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten.

De stageplek
Het Serviceteam voert allerlei dienstverlenende werkzaamheden uit in het kantorenpand op de Koningin Wilhelminalaan 3 te Utrecht. Een bijzondere locatie, waarbij je als begeleider en cliënt dagelijks in contact bent met alle mensen die hier in het pand werkzaam zijn. Het werk is afwisselend; we houden bijvoorbeeld het restaurant schoon, halen oud papier op, vullen printpapier bij en geven de planten water. We doen daarnaast administratief en ondersteunend werk. Hierbij kan je denken aan kopieerklussen, lamineren, mappen maken en werkzaamheden achter de computer. Het Serviceteam bestaat uit een groep van 14 cliënten met een matige verstandelijke beperking. Per dagn werken er 7 cliënten en is er altijd één begeleider aanwezig met wie je samenwerkt.

Bij het Serviceteam staat de ontwikkeling van cliënten centraal. Dit betekent dat je als begeleider ondersteunt bij het aanleren van nieuwe vaardigheden en het vergroten van zelfstandigheid. Belangrijk hierbij is dat cliënten op je kunnen rekenen: je doet wat je zegt en je zegt wat je doet.

Gezien de locatie en werkzaamheden zoeken we iemand die het leuk vindt om afwisselend te werken in een pand waarbij je veel interactie hebt met je omgeving. Eigen initiatief, zelfstandig kunnen werken en creativiteit worden gewaardeerd.

Wil je vast een indruk krijgen van het Serviceteam en wat we doen? Bekijk dan hier het Filmpje:  https://youtu.be/wV0w74nn-p4

Wat vragen wij
- Je volgt de opleiding: SPH of MZ niveau 3 of 4 (vanaf 2e of 3e jaars).

- Je loopt minimaal 14 uur in de week stage. Meer dagen per week is mogelijk, dit in overleg.
- Een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren
- We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.

Wat vinden we verder belangrijk? Je hebt een open en respectvolle houding, je bent sociaal vaardig en communicatief ingesteld met gevoel voor humor. Hiernaast ben je een aanpakker. Er is voldoende ruimte voor eigen initiatief. 

Wat bieden wij 
Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.) We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Daarnaast wordt je begeleidt door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider die gebruik maakt van onze stagetoolbox. Wij werken met een eigen stageovereenkomst die geldt naast de stageovereenkomst/praktijkovereenkomst die de opleidingen gebruiken.

Gesprekken
In overleg spreken we dit met je af. 

Heb je nog vragen?
Lijkt het je wat, heb je vragen of zou je graag een keertje willen komen kijken? Neem dan gerust contact op met ons. Wie weet tot snel!

Maaike de Zeeuw & Shari Mulder

Telefoonnummer: 06 - 229 89 861