Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Logeerhuis Hondsrug

Begeleider B, Nachtdienst, 22,5 uur, de Hondsrug, Utrecht

We zijn op zoek naar iemand die zelfstandig kan werken en ’s nachts op zijn of haar allerbest is! Voor logeerhuis de Hondsrug zijn wij op zoek naar een begeleider B voor gemiddeld 22,5 uur per week voor de nachtdienst. Eens in de 2 weken ben je een week vrij.

De werkplek

Logeerhuis de Hondsrug is een logeerhuis voor kinderen en jongvolwassenen met een matige of ernstige meervoudige beperking. Er zijn 2 groepen; “de Snoezels” en “de Bengels”. De kinderen die bij de Snoezels verblijven zijn fysiek kwetsbare kinderen, bij de Bengels verblijven de kinderen met wat meer uitdagend gedrag. De locatie bevindt zich midden in een woonwijk in Lunetten aan de Hondsrug in Utrecht en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer (station Lunetten op loopafstand).
De Hondsrug is open van woensdagmiddag t/m maandagochtend, in de schoolvakanties is het logeerhuis de hele week geopend.

Logeerhuis de Hondsrug neemt tijdelijk de zorg over van de ouders, vrijwel alle kinderen en jong volwassenen hebben een WLZ indicatie. De meeste kinderen logeren regelmatig bij de Hondsrug, sommige alleen tijdens de vakanties. Er logeren maximaal 12 kinderen. In de nacht werk je alleen, het is een actieve dienst. De kinderen worden uitgeluisterd met behulp van domotica. De signalen komen terecht bij de nachtdienst in Dennendal, die jou vervolgens per telefoon waarschuwen. Het kan zijn dat een kind wakker is geworden omdat hij verschoond moet worden, dat hij niet kan slapen en door de locatie gaat lopen of dat één van de kinderen een epileptisch insult heeft. Een deel van de kinderen krijgt in de nacht sondevoeding. Voor calamiteiten die opgeschaald moeten worden is er een calamiteitendienst bereikbaar.

 Dit zijn wij

Wij willen bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Wij moedigen kinderen en jongvolwassenen aan om hun mogelijkheden te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Dit kunnen we alleen met vakbekwame, enthousiaste en betrokken medewerkers.
We zijn een proactief, betrokken en divers team. Vind je het leuk om met kinderen en jongvolwassen te werken? Wil je in een leuk team werken? Dan is deze functie geschikt voor jou! We zijn op zoek naar iemand die zelfstandig kan werken en ’s nachts op zijn of haar allerbest is!

 Jouw werk   

De ene week werk je 5 nachten van 9 uur  (van 22.15 – 7.15u), de week erop werk je niet. In de vakantie is de locatie de hele week open en zijn er meer diensten beschikbaar. In de nacht en vroege ochtend heb je begeleidende en verzorgende werkzaamheden en verricht je administratieve en huishoudelijke taken. Als begeleider draag je bij aan een prettige en veilige omgeving waarin het kind en jongere zich thuis voelt.

Dit ben jij

- Je hebt een relevante MBO afgerond, op minimaal niveau 3;
- Je beschikt over een dosis lef, geduld, inlevings- en doorzettingsvermogen; 
- Je bent flexibel, taakvolwassen en je voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van je werk; 
- Je  hebt gevoel voor humor, kan relativeren en bent niet bang voor onverwachte situaties; 
- Je hebt een open en respectvolle houding en bent sociaal vaardig; 
- Je schept een vertrouwde en veilige sfeer; 
- Je hebt respect voor andere culturen en achtergronden. Je denkt in mogelijkheden en niet vanuit de beperking.

 Wij bieden

-       Een uitdagende baan, waar veel voldoening uit te halen is;

-       Een contract van 22,5 uur gemiddeld per week voor onbepaalde tijd; 

-       Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 35 (min. €1.800 en max. € 2.675 bij een fulltime dienstverband); 

-       Reinaerde biedt medewerkers ruimte om met hun vak bezig te zijn en om te blijven groeien, zowel in hun vakgebied als op persoonlijk vlak;

-       Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%; 

-       Reinaerde biedt een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) aan. Het MKA biedt onder andere een fiets- en sportregeling, bruto-netto uitruil van reiskosten, kopen van extra verlof. Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Deze vacature is gelijktijdig in-en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang in de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over de vacature

Logeerhuis de Hondsrug; 06 22151928 of Erika van Leusden (manager): 06 21683458

 

 

 “Mijn werk is nooit saai. Er is veel afwisseling. Bij het logeerhuis begeleid en verzorg je veel verschillende mensen. Je ontzorgt ouders of verzorgers. Ik heb echt het idee iets voor mensen te betekenen.

Het team waarin ik werk voelt als een warm bad. Het team is gezellig, heeft oog voor elkaar, is gemotiveerd en staat altijd voor mensen klaar. Daarnaast is werken met mensen met een  
beperking heel afwisselend. Je krijgt er veel voor terug, vooral liefde!

Ik werk in de zorg omdat het goed voelt om anderen te helpen en omdat ik de afwisseling heel belangrijk vindt. Ook heb ik het idee dat ik heel veel praktische dingen kan leren
op mijn werk.”

 

Margriet Pruijs
Begeleider C en verpleegkundige in opleiding