Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde De Weteringhoek Werk en Dagbesteding

Stagiaire

Stagiaire, 16-32 uur, De Weteringhoek, Houten

Dagcentrum De Weteringhoek in Houten heeft plek voor stagiaires voor het schooljaar 2019-2020! Wil je jouw stage al geregeld hebben voor het nieuwe schooljaar? Reageer dan nu!

Stage lopen bij Reinaerde

Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten.

Over de Weteringhoek Reinaerde

De Weteringhoek is gelegen in Houten en is een dag- en werkcentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Er werken ruim 80 cliënten. Je gaat stage lopen op een van de groepen binnen De Weteringhoek. In de ondersteuning ligt de nadruk op het stimuleren van de zelfredzaamheid, het aanbieden van een gevarieerd dagprogramma en het hanteren van de verschillende methodieken.

Wat breng je mee

  •  Je volgt een zorg gerichte opleiding op MBO of HBO niveau, leerjaar 2,3 of 4.
  • Je loopt minimaal 14 uur in de week stage. 
  • Een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren. 
  • We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces. 
  • Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
  • Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en je hebt gevoel voor humor.

Hoe waarderen wij stagiaires

  • Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.)
  • We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen.
  • Daarnaast wordt je begeleidt door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider die gebruik maakt van onze stagetoolbox.
  • Wij werken met een eigen stageovereenkomst die geldt naast de stageovereenkomst/praktijkovereenkomst die de opleidingen gebruiken.

Heb je nog vragen?

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Anneke van Leijenhorst, 0302122045.