Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Raad van bestuur

Strategisch bestuursadviseur

Strategisch bestuursadviseur, 28-36 uur, Nieuwegein

Jij bent strategisch sparringpartner voor het bestuur en je ziet het als uitdaging om deze nieuwe rol verder vorm te gaan geven. Met jouw persoonlijkheid ga jij onze governance naar het hoogste niveau tillen en treed je op als overbrugger.

 • In lijn met onze strategische koers 2019-2021 en organisatieontwikkeling zoeken we een strategisch adviseur die de verantwoordelijkheid neemt voor de realisatie van onze strategische doelen, de ontwikkeling en implementatie van het organisatorisch brede strategische kader. 

Jouw functie 

Jij gaat deze nieuwe rol bij ons vormgeven. Als adviseur van onze bestuurder en het strategisch managementteam van Reinaerde neem je de verantwoordelijkheid voor een goede governance. Je adviseert en ondersteunt de organisatie daarin proactief. Je bent daarnaast lid van het strategisch managementteam en je kerntaak is het regisseren van de bestuurlijke advisering en besluitvorming. Jij neemt de verantwoordelijkheid om de kwaliteit van het besluitvormingsproces te borgen en zorgt voor voortgang en follow-up van de uitstaande acties. Uiteraard is het jouw opdracht om de governance verder door te ontwikkelen. Jouw opdracht is het leggen van verbanden in de organisatie, het realiseren van resultaten en het professionaliseren en vernieuwen van besluitvorming. Maar ook -en dat maakt deze functie nou juist zo uitdagend- dat je je hand opsteekt, een spiegel voorhoudt, vraagt om opinie, je uitspreekt en optreedt als overbrugger. Daarbij ben je alert op nieuwe regelgeving en ontwikkelingen en verken en beleg je met collega’s kennisthema’s.

Je krijgt bij ons een functie waarin (vooruit) denken en ontwerpen, adviseren en verbinden samengaan met een hands-on-mentaliteit om de dagelijkse besluitvorming kwalitatief goed te ondersteunen. Je rapporteert rechtstreeks aan onze bestuurder.

Samen met jou verkennen we je opdracht en samenstelling takenpakket! 

Dat maakt deze rol zo uitdagend en uniek. We kunnen je pakket samen met jou samenstellen op basis van jouw ambities en kwaliteiten. Je kunt bijvoorbeeld leiding gaan geven aan programma’s of projecten, strategische portefeuilles of een transitie aansturen. Dit bepalen we in gesprek met elkaar. Het al dan niet uitvoeren van extra taken kan van invloed zijn op de inschaling.

 

Belangrijke taakvelden:

1. Regisseur van de governance

 •  Ontwerpen governance bij dynamisch samenspel in lokaal domein;
 •  Regisseren bestuurlijke processen en verantwoordelijkheden tussen alle stakeholders.

2. Ontwikkeling, borging en ondersteuning kwaliteit besluitvormingsproces

 • Ontwikkelaar van good governance in de organisatie d.m.v. ontwerpen samenhang en adviseur bij ontwikkelvoorstellen op gebied van cultuur, competenties en managementsysteem;
 • Ondersteunen Raad van Bestuur in besluitvormingsprocessen (samen met o.a. Strategisch team, Ondernemingsraad, Centrale Clienten Raad, Raad van Toezicht);
 • Adviseren en implementeren bij verbeteren, veranderen en vernieuwen besluitvormingsproces;
 • (Laten) borgen van werkprocessen gericht op versterking kwalitatief goed besluitvormingsproces.

3. Chief compliance officer

 • Eerste aanspreekpunt binnen organisatie voor compliance als verbindingsofficer, aanjager, borgen dat compliance op alle terreinen goed belegd is en toezien op functioneren ervan.

4. Onafhankelijk adviseur

 • (On)gevraagd advies vanuit een onafhankelijke rol over het functioneren van de governance;
 •  Adviseren met betrekking tot gezonde dynamiek en tegenkracht in de governance.

5. Lid strategisch managementteam

 • Verdere transformatie of transitie van de zorg en/of bedrijfsvoering realiseren; 
 • Positionering en ontwikkeling van een belangrijke transitie realiseren;
 • In overleg: leidinggeven aan programma’s of projecten, strategische portefeuilles of het aansturen van een transitie.

 

Jouw talenten als Strategisch Bestuursadviseur

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding aangevuld met tenminste 10 jaar werkervaring in een middelgrote tot grote complexe bestuurlijke organisatie. Kennis van en ervaring met bestuurlijke processen is een must. Zorgervaring is een pre;
 • Je hebt een goed strategisch en abstraherend inzicht in de organisatorische en veranderkundige processen. Je bent in staat effectief te sturen op het strategisch beleid, de cultuur en de visie van de organisatie. Je staat daarbij niet aan de rand maar er middenin;
 • Je ontwikkelt graag en regisseert daarbij ook de implementatie naar tactisch en operationeel beleid en inrichting;
 • Je hebt een dienstverlenende houding en lef en moed om de waarheid te spreken, collega’s aan te spreken en je bent zelf makkelijk aanspreekbaar. Bij dit alles heb je een uitstekend gevoel voor (bestuurlijke)  verhoudingen;
 • Tenslotte heb je een vlotte pen, kunt goed vragen stellen en op aansprekende wijze een verhaal vertellen. 

 

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons en onze cliënten. Daarom doen we graag iets terug. We creëren een ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen.  
Wat we verder bieden: 

 • Continue ontwikkelingsmogelijkheden om jouw ambitieuze persoonlijkheid te voeden;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 65 of 70, afhankelijk van je kennis, ervaring en takenpakket;
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%;
 • Daarnaast biedt Reinaerde een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) aan. Het MKA biedt onder andere een fiets- en sportregeling, bruto-netto uitruil van reiskosten en het kopen van extra verlof.
   

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan kunnen wij wel een een hele goede match zijn. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. 
Solliciteer direct en uiterlijk 5 mei 2019.
Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Bas Jelier (Concern Controller) op 06-22677556 /bjelier@reinaerde.nl.
Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!